Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

10 fakta om kaffe, du måske ikke kendte

For os kaffenydere bliver kaffen ustandselig ved med at overraske, forundre og begejstre. Ikke bare smagsmæssigt. For jo mere viden du får om kaffe, jo mere lærer du at værdsætte den. Vidste du f.eks. at …

Kaffe kan meget mere end bare smage godt. Faktisk er det både forebyggende overfor en lang række sygdomme, kan give os nogle yderst gavnlige gevinster i hverdagen – udover at kvikke op – og kan fremvise en række imponerede statistikker.

Brasilien er det land, som producerer mest kaffe

Skal vi starte med statistikkerne, imponerer Brasilien ved at stå for lidt over en tredjedel af hele verdens kaffeproduktion. Det gør dem til verdens største kaffeproducerende land, samtidig med at de meget naturligt også er verdens største eksportør af kaffe. Således kommer også alle vores single-lot kaffer fra Brasilien.

Kaffe er verdens næstmest handlede råstof

Der er kun råolie, som handles og efterspørges mere end kaffe på verdensmarkedet. Det understreger kaffens store udbredelse og status overalt i verden. 

Af samme grund arbejder der mere end 25 millioner mennesker inden for kaffeindustrien rundt om i verden. Lige fra dem, som arbejder hos kaffebønderne og til dem, der serverer kaffen for dig på din lokale café.

Kaffe gør dig i bedre humør

Adskillige videnskabelige undersøgelser viser, at kaffe kan gøre dig i bedre humør, fordi koffeinen får hjernen til at frigive mere af lykkehormonet dopamin i hjernen. Det gør os i bedre humør. Selv på en regnvejrsdag, eller hvis du har haft en øv-dag på jobbet.

Kaffe gør dig mere produktiv

Samtidig øger dopaminen som en ekstra bonus også din koncentration og produktivitet. Det gør det nemmere at komme op med de geniale løsninger på hverdagens arbejdsopgaver, og få mere krydset hurtigere af på opgavelisten.

Kaffe kan virke smertelindrende

Der findes også flere videnskabelige test og undersøgelser, som synes at dokumentere, at kaffe er smertelindrende. Således har forskerne testet folk som drak kaffe versus dem, som ikke gjorde. Og dem som ikke gjorde, tog langt flere smertestillende piller, og døjede oftere med hovedpiner og smerter i bevægeapparatet.

Kaffen dæmper din sult

Bliver du sulten mellem måltiderne, kan du spare unødige kalorier fra en usund snack ved at tage en ekstra kop kaffe. For der synes at være videnskabeligt belæg for, at koffeinen i kaffen dæmper din sultfølelse.

Kaffe får dig til at huske bedre

Ifølge undersøgelser foretaget på det amerikanske John Hopkins University kan bare 2 kopper kaffe om dagen være med til at forbedre din hukommelse. Desværre reduceres effekten så igen, hvis du drikker mere end 2 kopper kaffe.

Kaffe sænker risikoen for livsstilssygdomme

Et moderat indtag på 3-4 kopper kaffe om dagen giver dig en stor helbredsmæssig gevinst på sigt, fordi du dermed reducerer risikoen for en lang række af de mest almindelige livsstils- og alderdomssygdomme. 

Således sænkes risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes, en lang række kræftformer og for at du vil udvikle Parkinsons eller Alzheimer, når du bliver gammel.

Kaffe øger din forbrænding

En af koffeins andre positive indvirkninger på vores krop, er, at det øger din fedtforbrænding. Desværre ses effekten kun hos dem, som kun lejlighedsvis nyder en kop kaffe. Hos dem, som drikker kaffe hver dag, mindskes effekten over tid, eller forsvinder helt. 

Og nej, det er ikke fordi, de snupper en basse til kaffen. Desværre.

Kaffens effekt holder længe

Effekten af koffein er længe om at klinge af. Det tager cirka 5 timer at halvere koffeinniveauet. Samtidig er der stor forskel på, hvor gode vi er til at nedbryde koffein. Endelig bliver kroppen dårligere til at nedbryde koffein med alderen. 

Det er derfor, nogen kan drikke aftenkaffe, uden at det giver dem problemer med at sove. Mens andre må ligge og vende sig i timevis.

Post a Comment