Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Opskrift på havregrynskugler med kaffe

Hører havregrynskugler til en af julens småkager? Eller elsker du stadig havregrynskugler lige så meget, som dengang du var barn, og drømmer om en god undskyldning for at sætte dem på bordet som voksen. Så får du en opskrift på havregrynskugler med kaffe her.

For mange er havregrynskugler noget, de kan huske helt fra den spæde barndom – og en af de første ”kager”, de selv har kunnet lave. For denne spøjse krydsning mellem slik og småkage er nem at lave – selv for børnefingre.

Og så smager den jo fantastisk.

Derfor er havregrynskuglerne også tit at finde blandt julens småkager – særligt i børnefamilier.

Opskrift på havregrynskugler med en mere voksen smag

Men er ungerne fløjet fra reden, og er der endnu ikke kommet børnebørn, som er store nok til at lave havregrynskugler, må du jo lave dem selv. Men som voksen har nogen af os måske lidt svært ved at sætte sådan en ”børnesmåkage” på bordet.

Det har vi fundet en god undskyldning for.

For ved at blande et par spiseskefulde god kaffe i havregrynskuglerne, får de en ”mere voksen” smag, som gør dem lovlige at servere – også for gæster.

Opskriften kommer her:

Det skal du bruge til havregrynskugler med kaffe

Her er det, du skal bruge:

  • 85 g grove havregryn
  • 40 g kokosmel til “dejen”
  • 40 g kokosmel til pynt
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. færdigbrygget, stærk kaffe
  • 100 g blødt smør

Sådan laver du kaffe-havregrynskuglerne:

Sandsynligvis kan du stadig huske, fra den gang du var barn, hvordan du laver havregrynskugler. Men for en sikkerheds skyld får du lige fremgangsmåden her:

  1. Bland alle ingredienserne (undtagen kokosmelet til pynten) godt sammen i en skål.
  2. Justér eventuelt dejens konsistens og smag ved hjælp af ekstra kokosmel og kaffe.
  3. Del dejen i 18-24 mindre stykker, og tril dem til de velkendte havregrynskugler.
  4. Kør kuglerne hen over kokosmelet, så de få en nydelig hvid, lodden overflade.

Så er der bare at smage på sagerne.

Synes du de smager mere af kakao, end du husker det? Det er kaffens skyld. Den forstærker kakaosmagen.

Vil du have en endnu kraftigere kaffesmag, kan du komme flere spiseskefulde kaffe i, og så justere lidt op på mængden af kokosmel eller havregryn, for at få den helt rigtige konsistens på dine havregrynskugler.

Post a Comment