Opskrift på havregrynskugler med kaffe
Hører havregrynskugler til en af julens småkager? Eller elsker du stadig havregrynskugler lige så meget, som dengang du var barn, og drømmer om en god undskyldning for at sætte dem på bordet som voksen. Så får du en opskrift på havregrynskugler med kaffe her.
For mange er havregrynskugler noget, de kan huske helt fra den spæde barndom – og en af de første ”kager”, de selv har kunnet lave. For denne spøjse krydsning mellem slik og småkage er nem at lave – selv for børnefingre.
Og så smager den jo fantastisk.
Derfor er havregrynskuglerne også tit at finde blandt julens småkager – særligt i børnefamilier.
Opskrift på havregrynskugler med en mere voksen smag
Men er ungerne fløjet fra reden, og er der endnu ikke kommet børnebørn, som er store nok til at lave havregrynskugler, må du jo lave dem selv. Men som voksen har nogen af os måske lidt svært ved at sætte sådan en ”børnesmåkage” på bordet.
Det har vi fundet en god undskyldning for.
For ved at blande et par spiseskefulde god kaffe i havregrynskuglerne, får de en ”mere voksen” smag, som gør dem lovlige at servere – også for gæster.
Opskriften kommer her:
Det skal du bruge til havregrynskugler med kaffe
Her er det, du skal bruge:
- 85 g grove havregryn
- 40 g kokosmel til “dejen”
- 40 g kokosmel til pynt
- 50 g sukker
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. færdigbrygget, stærk kaffe
- 100 g blødt smør
Sådan laver du kaffe-havregrynskuglerne:
Sandsynligvis kan du stadig huske, fra den gang du var barn, hvordan du laver havregrynskugler. Men for en sikkerheds skyld får du lige fremgangsmåden her:
- Bland alle ingredienserne (undtagen kokosmelet til pynten) godt sammen i en skål.
- Justér eventuelt dejens konsistens og smag ved hjælp af ekstra kokosmel og kaffe.
- Del dejen i 18-24 mindre stykker, og tril dem til de velkendte havregrynskugler.
- Kør kuglerne hen over kokosmelet, så de få en nydelig hvid, lodden overflade.
Så er der bare at smage på sagerne.
Synes du de smager mere af kakao, end du husker det? Det er kaffens skyld. Den forstærker kakaosmagen.
Vil du have en endnu kraftigere kaffesmag, kan du komme flere spiseskefulde kaffe i, og så justere lidt op på mængden af kokosmel eller havregryn, for at få den helt rigtige konsistens på dine havregrynskugler.
Post a Comment
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.