Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Nye beviser for at kaffe er sundt

Kaffe er sundt – det viser endnu en videnskabelig undersøgelse

Efter at have fulgt næsten 450.000 voksne, kaffedrikkende briter i mere end 12,5 år, fastslår ny videnskabelig undersøgelse, at et moderat dagligt indtag af kaffe giver ”betydelige reduktioner” i risikoen for hjerte-kar-sygdomme, hjertesvigt og slagtilfælde. Samt uregelmæssig hjerterytme, hvis du drikker koffeinholdig kaffe. Læs med, og hør mere om, hvad undersøgelsen viser.

Snart skal vi måske til at passe på, hvordan vi omtaler kaffe. For der er strenge regler for, hvile ”anprisninger” du må komme med, når du sælger lægemidler.

Men nu er det heldigvis ikke sådan, at kaffe påstås at kunne kurere noget. Så vi kan fortsat blive ved med uhæmmet at rose den gode single-lot kaffe, som vi sælger her hos Haveacoffee.dk. 

Til gengæld synes der at være kommet endnu et tungtvejende bevis for, at kaffe sænker risikoen for at få en række hjerte- og kredsløbsrelaterede sygdomme.


Nu undersøgelse slår tyk streg under kaffes sundhed

Det viser en undersøgelse fra Baker Heart and Diabetes Institute på Alfred Hospital i Melbourne, Australien. Undersøgelsen er netop udgivet i European Journal of Preventive Cardiology.

Grunden til at undersøgelsen er så tungtvejende et bevis for kaffens forbyggende egenskaber på hjerte- og kredsløbsrelaterede sygdommen, er det store antal personer, som har indgået i undersøgelsen.

For den er foretaget på baggrund af en analyse af sygejournalerne hos 450.000 voksne, kaffedrikkende briter. Det er folk, som er registreret i den britiske UK Biobank, der bl.a. indeholder informationer om folks kaffeforbrug.

Alle de udvalgte forsøgspersoner havde ikke haft problemer med uregelmæssig hjerterytme (arytmi) eller andre hjerte-kar-sygdomme, da undersøgelsen startede.

De blev delt op i 4 forskellige grupper:

  • Dem, som drak koffeinholdig, malet kaffe
  • Dem, som drak koffeinholdig, instant kaffe
  • Dem, som drak koffeinfri kaffe
  • Dem, som ikke drak kaffe

Efter at havde deltaget i undersøgelsen i 12,5 år, begyndte forskerne at undersøge deltagernes sygejournaler for tilfælde af arytmi, hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og pludselig død.

Efter at have justeret for alder, fedme, alkoholforbrug og diabetes, kom forskerne frem til, at både et moderat dagligt indtag på 2-3 kopper koffeinholdig og koffeinfri kaffe synes at reducere dødsfald som følge af de udvalgte hjerte- og kredsløbssygdomme.

Altså virkede det ikke til, at det kun var koffeinen alene, som skabte den positive effekt. Men eftersom der er mere end 100 forskellige biologisk aktive komponenter i kaffen, er der sandsynligvis flere af disse komponenter i spil.

Dog synes undersøgelsen at kunne dokumentere, at det kun er den koffeinholdige kaffe, som reducerer risikoen for arytmi – altså uregelmæssig hjerterytme.

Men om du vælger at drikke kaffe brygget på malede bønner eller drikker pulverkaffe, synes ikke at gøre nogen forskel.

Ikke helt bullet-proof

Selv om undersøgelsen ser lovende ud for alle os kaffeelskere, mener de forskere, som har fagfællebedømt den, at der kræves flere undersøgelser, før vi har det endelige bevis for, at kaffe er sundt.

Dels ønsker de flere kontrollerede forsøg med tilfældigt udvalgte forsøgspersoner, og dels ønsker de mere kontrol med, hvor meget kaffe deltagerne helt præcist drikker. For i den nærværende undersøgelse er det deltagerne selv, som har indrapporteret deres kaffeforbrug. 

Samtidig er der heller ikke taget hensyn til deltagernes kost, eller hvorvidt deltagerne har ændret kost og livsstil i løbet af de 12,5 år, forsøget forløb over.

Men vi er overbevist, og er ikke i tvivl om, at kaffe er rigtig sundt.

Post a Comment