Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Vand er den næst vigtigste ingrediens i din kaffe

Når du tænker kaffe, er det sikkert kaffebønnerne, du fokuserer mest på. Men rent faktisk spiller den næst vigtigste ingrediens i kaffekoppen en lige så stor rolle. Det handler om det vand, vi brygger kaffen af – og det kan gøre selv de bedst kaffebønner til en udrikkelig kop kaffe. Læs med, og find ud af, hvordan du nemt kan skabe et bedre udgangspunkt for vandet til din kaffe.

God kaffe kræver gode kaffebønner.

Det er et faktum, som vi har bygget en forretning omkring.

Men hvad der rent faktisk er lige så vigtigt – og som selv inkarnerede kaffenørder sjældent spilder en tanke – er det vand, som vi brygger kaffen med.

Det er en skam. For dårligt kaffevand kan ødelægge din investering i gode kaffebønner.


Vand er ikke bare vand

For vand er ikke bare vand. Indholdet af kalk og mineraler i vandet har stor indflydelse på, hvordan vandet smager. Her har særligt mængden af kalk en uheldig indflydelse på smagen af vandet – og dermed smagen af din kaffe.

Kalken er sammen med magnesiummængden med til at bestemme vandets hårdhed. Derfor kan du bruge vandets hårdhed, der hvor du bor, til at afgøre, hvor meget vandet trækker ned på smagen af din kaffe.

Herhjemme måles vandets hårdhed i grader deutsche Härte (°dH) på en skala som går fra 0 til i princippet uendeligt. Jo højere antal °dH, jo hårdere vand – og deraf følgende mere kalk i vandet, og dårligere smag i kaffen.

Det bedste kaffevand

Det bedste kaffevand er blødt vand. Det har en hårdhed på under 8 °dH. Det finder du kun naturligt i Silkebord, Ikast-Brande, Billund og Ringkøbing-Skjern kommuner. 

I resten af Jylland er vandet middelhårdt eller temmelig hårdt, og jo længere øst på i landet du bor, jo hårdere bliver vandet. I København er der således bydele, hvor vandet ligger over 30 °dH.

Skal vi sætte sagen lidt på spidsen er det i princippet kun i de 4 midtjyske kommuner, som er nævnt ovenfor, at du kan lave velsmagende kaffe med det vand, som kommer ud af vandhanen. I resten af landet er du nødt til at gøre noget ved vandet, hvis du vil mindske vandets indflydelse på smagen af dine gode kaffebønner.

Hvordan får du godt kaffevand?

Vil du give dig selv det bedste grundlag for en god oplevelse med dine kaffebønner, skal du have fat i noget blødt vand med et passende indhold af mineraler.

Flaskevand

Det får du typisk i det flaskevand, du kan købe i supermarkeder og specialbutikker. Eksperter på området anbefaler dog, at du vælger flaskevand, som ikke er tappet i Danmark. I stedet skal du vælge et udenlandsk mærke med en lav hårdhed og en lav TDS-værdi. TDS står for Total Dissolved Solids, som er et mål for mængden af salte i vandet.

Omvendt osmose-filter

Vil du gå all-in, kan du også købe et såkaldt omvendt osmose-filter til dit postevand. Det kan fås fra nogle få hundrede kroner for et filter, der skal skiftes cirka hvert halve år og op til særlige renseenheder, som sættes på vandtilslutningen i din bolig. 

Det giver blødt vand og en passende mængde mineraler i vandet – og fjerner samtidig kalkproblemerne for alle dine øvrige vandforbrugende apparater som f.eks. kogekande, vaske- og opvaskemaskine.

Filterkande

Du kan også investere i en særlig filterkande, som kan tilberede fra en halv til omkring halvanden liter velegnet kaffevand alt efter størrelsen. 

Filterkanderne fås fra lidt over hundrede kroner og opefter. De bruger et filter, som skal skiftes cirka en gang om måneden (eller for hver 150 liter vand, der bliver filtreret).

Smager din kaffe dårligt?

Så er du skuffet over dine kaffebønner, eller synes du bare generelt, din kaffe smager dårligt.

Så udskift den anden vigtige ingrediens i kaffen, og få den kaffeoplevelse, du altid har drømt om.

Post a Comment