Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Sådan kan du omvende en kaffefornægter

Sådan kan du omvende en kaffefornægter

Det er ikke alle, som elsker kaffe. Og det er da synd. Så hvordan omvender du én, der ikke bryder sig om kaffe, og overbeviser ham eller hende om den sorte driks fortræffeligheder. Vi har et par ideer, som du kan prøve her.

Alle elsker kaffe!

Bare det var så vel.

Så har du trukket en kaffehader i lykkens lotteri, kan det være svært, hvis du gerne vil dele din kaffeglæde med ham eller hende. For det er nu engang hyggeligst at drikke kaffen sammen med nogen.

På samme måde kan ungerne jo lige så godt lære livets lov nummer 1: Vil du frem i verden, så drik kaffe! Og lær at drikke hvilken som helst kaffe. Sort! For ikke alle uden i den store, onde verden går lige så meget op i god kaffe af gode kaffebønner som din mor eller far.

Men hvordan får du overbevist en kaffefornægter om, at kaffe er rent (og helt sort) guld?

Du kan jo f.eks. prøve:

Kaffe af lysristede kaffebønner

Er du sådan en kaffenyder, som elsker stærk, mørk kaffe?

Så giv lige kaffefornægteren en chance. 

For oftest er det netop den stærke og måske lidt bitre smag, der får folk til at vælge kaffen fra. Eller den der dårlige smag, som konsumkaffe får, når den har stået og stegt i en varm kaffekolbe en halv formiddag.

Så vil du virkelig overbevise nogen om, at kaffe er værd at drikke, skal du købe en lys- eller let mellemristet kaffe. Her er både aroma og smag mildere, og tit også mere blomsterlige eller frugtige aromaer. Og vælger du en mere mellemristet kaffe, får den en chokoladeagtig smag. 

Det gør det noget nemmere at overbevise selv en mere forstokket kaffefornægter om, at kaffe ikke behøver smage beskt eller bittert.

Pøs masser af mælk – og måske også sukker i

Trick nummer 2 er at pøse masser af mælk i kaffen. Masse af mennesker som kan lide en Café latte, drikker slet ikke andre former for kaffe. 

Så selv om du måske synes, der går lidt for meget børnedrik i den, kan masser af mælk gøre forskellen. Og måske en skefuld sukker eller syv. 

Fanger den smag, kan den nyvundne kaffenyder altid selv trappe sit mælke- og sukkermisbrug ned over tid.

Prøv flere forskellige kaffevarianter

Heldigvis findes der flere forskellige mælkekaffevarianter, som du kan afprøve på din nye kaffelærling. Her er cappuccino erfaringsmæssigt tit et bedre udgangspunkt end café latte til en ny kaffedrikker. For her kan du toppe skummet med lidt ekstra strøsukker og et ordentlig drys kakaopulver.

Du kan også prøve med en koldbrygget variant. Koldbrygningen får nogle helt andre smagsnuancer frem i kaffen, som harmonerer bedre med smagsløgene hos selv forhærdede kaffefornægtere.

Eller prøv at lave noget iskaffe med kondenseret i stedet for almindelig mælk. Det giver samme søde smag som de iskaffedrikke, du kan købe i kiosker og supermarkeder. Men med en ordentlig kaffebønne, får kaffen i drikken bare en meget bedre smag. Det skal opleves, for at det kan forstås.

Servér noget sødt til

Har din kaffelærling en sød tand, kan du også prøve at servere en lække kage med masser af sødme til kaffen. Og gerne en masse flødeskum.

Det virker lidt som at hænge en gulerod foran et æsel. Kagen skal nok få æslet fremad i kaffebussen.

Øs af din kaffebegejstring

Nogen kan også overbevises simpelthen ved, at du smitter dem med din kaffebegejstring. Fortæl om kaffens vej helt ude fra kaffebonden og hjem på dit bord – og alle de udfordringer, de sagesløse kaffebønner møder undervejs. 

Kan de lide vin, vil de kunne genkende fortællingen – og alene det kan måske gøre dem mere trygge ved at drikke kaffe.

Du kan også lave en prøvesmagning af flere forskellige kaffer med f.eks. en af vores tasting boxes. Eller lave forskellige miks af den samme kaffe med tilsat mælk og sødme. Og i det hele taget fungere som guide for deres første skridt i kaffens forunderlige univers.

God fornøjelse med projektet.

 

Post a Comment