Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Affogato

Affogato – den nemmeste dessert med kaffe

Espressokaffe og vaniljeis. Det er de eneste to ingredienser, som skal til, når du vil forkæle dine gæster med en hurtig og velsmagende dessert – som samtidig vækker dem lidt op efter det måltid, du har serveret for dem. Få opskriften her, og få gang i snakken efter maden.

Hvad byder du uventede gæster?

Nej, vi hentyder ikke til det kendte, svenske konsumkaffebrand.

Vi taler om Affogato!

Affogato er også løsningen, hvis du gerne vil slippe nemt over desserten, og stadig give gæsterne en himmerigsmundfuld at slutte middagen af med.


Hvad er Affogato?

Affogato er det italienske ord for at drukne.

Og det vi drunker her, er vaniljeis. 

Til at drukne vaniljeisen skal vi bruge nogle shots god, cremet espressokaffe. Gerne brygget på gode singlelot kaffebønner som dem, vi sælger her hos Haveacoffee.dk.

Hvordan laver du Affogato?

Til en portion Affogato skal du bruge:

  • Et par gavmilde kugler, god vaniljeis.
  • Et shot stræk, cremet espressokaffe.

Fremgangsmåden er lige så nem som antallet af ingredienser:

  1. Kom to-tre kugler af den gode vaniljeis i et portionsglas.
  2. Hæld den nybryggede, varme espressokaffe over isen.

Og servér hele herligheden for dine gæster.

Eventuelt kan du toppe op med lidt flødeskum, et let drys kakaopulver – eller måske servere en rutebil eller nogle isvafler til.

Affogato med hjemmelavet vaniljeis

Synes du, at der er for nemt?

Så kan du selvfølgelig også lave vaniljeisen selv.

Her skal du bruge:

  • 2 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl mælk
  • 1 dl flormelis
  • Vaniljen fra en vaniljestang
  • 2 spk flydende honning

Sådan laver du vaniljeisen:

  1. Hæld alle ingredienserne i en skål.
  2. Pisk dem til en luftig masse.
  3. Kom massen i en tætsluttende beholder.
  4. Sæt beholderen i fryseren i minimum 4 timer.
  5. Rør eventuelt et par gange i isen, indtil den bliver for stiv.
  6. Tag isen ud af fryseren 15 minutter før servering.
  7. Gentag trin 1 og 2 i opskriften ovenfor.

Drunken Affogato

Drunken Affogato lyder lidt som dobbeltkonfekt – på engelsk og italiensk.

Her spicer du den almindelig Affogato op med 2 cl vodka og 1 cl Kahlua eller anden kaffelikør.

Så har du en lækker dessert med lidt procenter i.

Du kan også vælge at lave desserten med kold kaffe. Så har du en lækker drink til senere på aftenen.

Velbekomme.

 

Post a Comment