Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Kaffe ER sundt

Et moderat dagligt indtag af kaffe er sundt. Det viser en rapport fra Vidensråd for Forebyggelse. Ifølge rapporten er der videnskabeligt belæg for, at kaffe beskytter mod en række kræftsygdomme, type-2 diabetes og reducerer risikoen for at udvikle Parkinsons sygdom. Så drikker du 2-3 kopper kaffe hver dag, får du et sundere og længere liv.

Du har sikkert kun hørt om alle kaffens dårlige sider. At koffeinen gør det sværere at falde i søvn, at kaffe kan forhøje dit kolesteroltal og at den forhøjer udskillelsen af kalk i kroppen.

Men vidste du også, at kaffe drukket i moderate mængder er sundt for dit helbred. Det viser den nyeste forskning på området. Det fortæller en forskningsrapport fra Vidensråd for Forebyggelse om kaffe, sundhed og sygdom.

Kaffens positive indvirkning på sundheden

Ifølge rapporten – som er skrevet af bl.a. Kjeld Hermansen, professor på Klinisk Institut, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, har 3-4 kopper kaffe om dagen en række helbredsmæssige fordele. 

Således skulle 3-4 kopper kaffe:

  • Nedsætte risikoen for at dø af hjerte-karsygdomme med 10-15 %
  • Have en beskyttende effekt mod en række kræftsygdomme i tarmsystemet, livmoderen, leveren, svælget og mundhulen.
  • Reducere risikoen for at få type 2 diabetes med 25 % eller mere.
  • Give en tilsvarende reduktion af risikoen for at udvikle Parkinsons sygdom.
  • Muligvis også kunne reducere risikoen for Alzheimer.
  • Muligvis også reducere risikoen for at begå selvmord.

De sidste to punkter kræver dog yderligere forskning, før det kan verificeres endeligt.

En nation af kaffedrikkere

Det er godt nyt for de mange af os, som elsker en god kop kaffe til dagens forskellige gøremål. 

Dem er der mange af i Danmark. For vi er verdens fjerdemest kaffedrikkende nation, kun overgået af finner, svenskere og østrigere.

Gennemsnitsdanskeren har et moderat indtag af kaffe på netop de 3-4 kopper, som nævnes i rapporten. Mændene drikker gerne en kop mere end kvinderne hver dag – og der er en større procentdel af mændene (86 %) end kvinderne (76 %), som drikker kaffe.

Så måske var det på tide at tale om kaffebrødre i stedet for kaffesøstre.

Lidt, men god kaffe

Kvaliteten af den kaffe, vi drikker, er en helt anden sag. For mange danskere – og især de ældre generationer – er vokset op med og vænnet til, at kaffe er en bittert smagende drik, som bedst drikkes sort.

Men sådan behøver det ikke være. For lige som vin tager kaffen smag af det sted, hvor den er dyrket. Det giver en lige så stor smagsvariation på kaffe som på netop vin. Men det kan kun smages, hvis du vælger en single-lot (dyrket på samme sted) kaffe, der er behandlet på den rigtige måde. Både under høsten og ved ristningen.

Så hvorfor blive ved med at drikke kaffe, som du dybest set ikke kan lide smagen af – men drikker på grund af virkningen?

Hvorfor ikke gøre hver eneste kop kaffe til en smagsoplevelse på højde med et godt glas rødvin? Gerne en filterkaffe. Fordi det er nemmest i hverdagen – og sænker indtaget af LDL-kolesterol, som øger risikoen for åreforkalkning.

Den mulighed giver vi dig her hos Haveacoffee.dk.

Vi importerer single-lot kaffer direkte fra udvalgte kaffebønder i Brasilien. Det er godt for smagen, godt for din sundhed540 og giver kaffebønderne en bedre pris for deres kaffe.

Post a Comment