Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne, vi er online mandag-fredag fra 10.00-17.30.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores support på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Florentino Meneguetti

November kaffen 2016 – Florentino Meneguetti

November kaffen 2016, byder på spændende kaffe fra Florentino Meneguetti. Caturra varianten stammer oprindeligt fra 1937, hvor den første gang blev fundet og den er en naturlig mutation af den arabica, som hedder ”Rød Bourbon”, som senere blev til en Rød Caturra og en Gul Caturra og som i dag kendes som Caturra. Den er generelt blød og rund i smagen, nærmest fløjlsagtig, men kan naturligvis ved dyrkning påvirkes til at ændre karakter.

Bonden der dyrker måneds kaffe er Florentino Meneguetti. Han er 95 år gammel (Født 1921) og styrer Ranch Dantas i Brejetuba (ES) sammen med sine 9 børn, børnebørn, oldebørn og ja endda tipoldebørn. Ranchen dateres oprindeligt tilbage til 1921 og Florentino plantede sit første kaffeplante der for 57 år siden.

Dog var det først for omkring 10 år siden, at Florentino og hans ni mand stærke trup, for alvor begyndte at producere special kaffe (80-84 point), da hans børn og børnebørn ville mere end bare producere god kaffe. De ville op og producere kaffe til special kaffe klassen, hvor man tjener væsentligt mere pr. solgt kg. kaffe, men hvor man naturligvis også skal lave markant mere arbejde, for kunne levere en konstant høj kvalitet. I dag består plantagen af hele 61 hektar og de har udover Caturra også sorter af bl.a. Catuai 44, Rød Catuai og Gul bourbon, men det er Caturra’en der med sine 86 COE point står øverst på skamlen.

Du kan købe kaffen her

November kaffen 2016 - Florentino MeneguettiNovember kaffen 2016 - Florentino Meneguetti