Maj kaffen 2018 fra Rodrigo Mazzoco

En eksklusiv kaffe i maj.

Maj måneds kaffe er lidt eksklusiv. Den er blevet rost til skyerne af dommere, cuppere og kaffe
elskere verden over. Det viser sig, at den vidunderlige røde catuaí, som er produceret af Rodrigo
Mazzoco og hans familie, har en særlig destination: Isabela Raposeiras’ Coffee Lab (hendes
lovprisning af en kaffe er nærmest lig med at få en Michelin stjerne) og nu Have a Coffee. Historien
om vækst og valorisering af Mazzoco afgrøden i Vargem Alta i staten Espirito Santo går gennem
frugtbare relationer i vores kaffebar, Coletivo Café.

At høste fordelene.

Så meget kærlighed og arbejde med kaffen blev let genkendt af en de mest kendte
kaffespecialister, Isabela Raposeiras fra Coffee Lab. Med hjælp fra Coletivo Café havde Rodrigo
den nødvendige lokale støtte til at tilbyde sin produktion og afslutte en handelsaftale, der endte
med at være til stor gavn for alle producenter, i hele regionen. Og denne succeshistorie startede
fktisk ved en tilfældighed, siger Rodrigo ”Isabela var her i nabolaget for at besøge en af vores
naboer, men endte med at tage vejen op til os for at se plantagen. Hun tog en kaffeprøve med
hjem for knap 2 år siden; men kaffen var på det tidspunkt ikke god nok til COE. Det næste år
forbedrede vi derfor dyrknings og høste processen, i forhold til den dialog vi har haft med hende
og Coletivo Cafe, sendte en ny prøve og fik dernæst 91 Cup of Excellence point… Siden da har vi
udelukkende produceret efter denne opskrift.”

Din tilfredshed!

Modtagelsen i offentligheden var faktisk så god, at Mazzocos bønner vandt stort på de sociale
netværk. Rodrigo siger, at rigtigt mange mennesker offentliggør fotos på bl.a. Instagram, hvor de
drikker og roser deres kaffe. Men nu er turen så kommet til at i, som Have a Coffee abonnenter,
også være i stand til at prøve hans nektar, som han kalder den. Hvad kan man forvente? Rodrigo
selv siger følgende: ”Du kan forvente en masse sukkerrør, meget frugtagtig, meget sød, med en
meget intens aroma”.