I Juli nåede vi sommeren. Og dertil hørte selvfølgelig en skøn, varm og fyldig kaffe på en lækker gul og rød Catuai fra Taqquarussu – Vargem Alta området i regionen Esperito Santes. Vi var denne gang oppe på 88 points ”Cup of Excellence” (Officiel SCAA rating) og den bliver produceret af Laerte Carlos Venturim – dyrket 900 meter over havet og er en af de mest eftertragtede i området.

Vores job er at udvælge god kaffe og et af vore kriterier er altid at frembringe det absolut bedste hos vores leverandører og denne gang er bestemt ingen undtagelse.

Udover den fantastiske smag – hvad gør så Laerte kaffen så unik ?

Hver en del af processen er vigtig. Laerte er en rigtig kaffeelsker, ligesom os selv. Forskellen er at man virkelig kan mærke hans passion i ethvert skridt han tager, indtil kaffen ankommer til os. En ting er sikkert: Denne kaffe er virkelig godt lavet – helt fra selve gødningen af planten og hele vejen til kaffekoppen.
venturim-03 venturim-01

Det spændende besøg:

Vi ankom omkring kl 8 om morgenen og vi fandt Laerte i sin hønsegård i færd med at fodre sine høns. Han forklarede at dette var en vigtig del af hans morgenritual, hvor han både tænker og planlægger, hvad han skal lave resten af dagen. Efter fodringen er færdig, går han over til det mere alvorlige punkt : kaffen !

Velvidende at vi var på gården for at følge hans hverdag, var Laerte meget spændt og øjnede denne mulighed for at tilføje mere værdi til hans produkt og langsomt blev han mere fortrolig med kameraet og fortalte os alt.

Alle i Taquarassu kender Laerte som en meget energisk mand, karismatisk og tilhænger af de simple ting i livet. (Han siger aldrig nej til en småkage til kaffen). Hans dedication og identifikation med byen er så stor at han modtager os med trøje nummer 10 fra det lokale fodboldhold. Har har en kæmpe stor kærlighed til Taquarassu!

Han fortalte os også, at han har en soulmate i form af sin hund Melina, der følger ham overalt, uanset hvor han går.

På vores besøg på gården var hans nye kaffebønner ikke helt færdige. Mange af bærrene var stadig grønne og hans høst vil først være helt færdig om et par måneder. Vi ser frem til at prøve hans nye kaffe, da vi taler om et helt specielt sted med masser af afgrøder….. Og selvfølgelig det vigtigste : denne helt specielle kaffe !
Inden vi fik, spurgte vi Laerte om han havde en drøm. Og gæt hvad han svarede ?
” Jeg drømmer om, at regeringen giver mig et incitament til at forhøje af min produktion, da leveforholdene i bjergene ikke altid er let. ”

Lad os sætte pris på de små producenter ! Dette er vores job og vi elsker hvad vi laver ! Prøv hans kaffe lige her.

venturim-00-1 venturim-02-1