Månedens Kaffe Arkiv

Her samler vi alle vores tidligere Månedens Kaffe – et arkiv fyldt med spændende specialty kaffer, som tidligere har været en del af vores månedlige udvalg.

Månedens Kaffe giver os mulighed for at præsentere nye smagsprofiler, unikke oprindelser og særlige risteprojekter. Hver måned har vi valgt en kaffe, der fortjener lidt ekstra opmærksomhed – og her kan du gå på opdagelse i de varianter, som tidligere har været med.

Det er en rejse gennem kaffens verden, hvor du kan finde inspiration til, hvad du måske skal prøve næste gang, eller genkende en favorit, du allerede har smagt.

Kaffepose månedens kaffe 1 kg

Oktober 2025

Indonesien Mandheling


Oprindelse: Sumatra, Indonesien
Forarbejdning: Vasket
Højde: 1200–1500 moh.
Sort: Arabica
Smagsnoter: Valnød, krydderier
En kraftig kaffe med fyldig aroma


Denne kaffe dyrkes i 1100–1500 meters højde, og forarbejdningsmetoden er vasket. Kaffen har nogle af de klassiske smagsnoter som valnød, kakao og krydderier, og den er ristet for at fremhæve en klassisk, traditionel kaffeoplevelse. Resultatet er en kraftig kaffe med en fyldig aroma.


Kaffen kommer fra farmen P.T. Jats i det vestlige Sumatra i Indonesien, et område kendt for sine bæredygtige produktionssystemer og store biodiversitet.

Mange af Indonesiens øer er dannet af vulkaner, hvilket giver en jord rig på vulkansk aske – ideel til kaffedyrkning. Derfor stammer nogle af verdens mest populære kaffer fra øerne Sumatra, Sulawesi og Java.


Mandheling-kaffen vokser på de vulkanske skråninger af bjerget Leuser og er opkaldt efter den etniske gruppe Mandailing.

September 2025

September 2025

Caballero & Moises – Honduras

Oprindelse: Chinacla, La Paz, Honduras

Forarbejdning: Natural - extended fermented naturals

Højde: 1.600 m.o.h

Sort: Catuai

Smagsnoter: Solbær, ananas, banan, drue, mango

Beskrivelse:

Denne kaffe stammer fra Finca Caballero, som drives af Marysabel Caballero og Moises Herrera. Familien producerer specialty-kaffe af høj kvalitet. Med Moises’ erfaring har plantagen vokset sig stærk. Her dyrkes kaffen økologisk med naturlig gødning, og biodiversiteten styrkes med frugttræer og blomster, der samtidig giver skygge til kaffeplanterne.

Månedens Kaffe – altid en ny oplevelse

Læs mere om månedens kaffe her