Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne, vi er online mandag-fredag fra 10.00-17.30.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores support på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Webshop

“Speciality” kaffe prøvepakke fra vores bønder – 3 x 100 g.

DKK 129,00

Varenummer (SKU): HAC COE prøvepakke Kategori: Tags: , , , , , , Producent:

Beskrivelse

“Speciality” kaffe prøvepakke fra vores bønder – 3 x 100 g.

Har du ikke helt bestemt dig for om du skal blive medlem endnu? Så får du her en enestående og fantastisk mulighed for at prøve hele 3 forskellige slags Speciality kaffe. Vi sender dig 3 forskellige poser á hver 100 gr. Til hver pose får du selvfølgelig hele historien omkring den enkelte kaffe, lige fra smagsnoter til hvem bonden er – Så er vi sikker på du melder dig ind bagefter 🙂

Hvad er Specialty kaffe?

Specialty kaffe eller specialkaffe som andre kalder det, er en kaffe der scorer minimum 80 point ud af 100 SCAA cupper. SCAA – Specialty Coffee Association of America. Cupping er det værktøjet de profesionelle i kaffeverdenen bruger til at bedømme bønnernes kvalitet. Alt lige fra ristning til størelse noter mm.

Udover specialty kaffe er en del af vores kaffe også Cup Of Excellence. Det vil dog være forskelligt om disse vil være blandt, da det varierer fra måned til måned hvad vi køber hjem.

Hvad er Cup Of Excellence?

Cup of Excellence (COE) er den mest prestigefyldte kaffe konkurrence og award/prisuddeling for høj kvalitets specialkaffe. Niveauet for test og kontrol, som Cup of Excellence kaffe undergår, er uovertruffen og bliver anset som den ypperste overalt i kaffe industrien. Hvert år bliver tusindvis af al slags kaffe indsendt til vurdering hos COE, hvor hver farm/bonde kan deltage med en kaffe (1 kg usorteret), fra et mikro-lot.

Kvaliteten bliver inden cupping (blindsmagning) afgjort ved bønne størrelse (minimum 250g af bønnerne skal være være mellem 13-18 på skalaen for størrelse), ensartethed af ristning, aroma og noter.

Konkurrencen er meget stringent og foregår med cupping evalueringer over en tre-ugers proces, udelukkende varetaget af brancheeksperter fra de 11 deltagende lande.

En konkurrence med eks. 300 deltagere giver et gennemsnit på 9.000 analyserede kopper og hver “Top 10” kaffe bliver cuppet/testet mindst 120 gange hver især.

 • først af en national jury på omkring en halv snes kvalificerede nævninge fra oprindelseslandet, som foregår over 3 runder med typisk 2500-3000 deltagere, som derefter vælges ud og fra på point basis (alt under 80 point er ikke COE og må ikke klassificeres som Special kaffe):
  • Runde 1: +80 point (150 deltagere)
  • Runde 2: +85 point (90 deltagere)
  • Runde 3: De 60 topscorer går videre til den internationale konkurrence
 • derefter af en international jury, der består af ca. 20-25 erfarne kaffe nævninge fra hele verden
  • Runde 1: +85 point (660 deltagere (60 fra hver af de 11 COE deltager lande)
  • Runde 2: +90 point (120 deltagere)
  • Runde 3: Top 23 vinder den internationale konkurrence og udbydes af ACE online til auktion, til skyhøje priser.

Højeste score (2015) er pt. 95.18 (2014 var den 91.2) som blev givet til en farm i Mantiqueria de Minas (BR) fra producenterne Antônio and Sebastian Marcio da Silva.

Cup of Excellence konkurrencen har været banebrydende med dens integritet og gennemsigtighed i kaffeproduktionen, som sikrer værdien af at vinde kaffe konkurrencen. At blive COE kaffe for en bonde/farm, svarer til som restaurant at få en Michelin stjerne, det er helt uvurderligt, både for økonomien og fremtiden, for den enkelte producent og indkøbere fra hele verden står derefter i kø for at få fingre i de kommende sæsoners høst.

Yderligere information

Vægt .420 kg
Vælg hele bønner eller formalet

Hele bønner, Formalet til Espresso, Formalet til filterkaffe, Formalet til stempelkande

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde ““Speciality” kaffe prøvepakke fra vores bønder – 3 x 100 g.”