Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne, vi er online mandag-fredag fra 10.00-17.30.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores support på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Maj kaffen 2017 – Dornavil D’Agostine Da Silva

Velkommen til Sítio Alto Ouro, her finder du kaffe af italiensk afstamning, med colombianske rødder, som er perfektioneret i Brasilien – Det lyder ret eksotisk ikke? 🙂

Seu Argemiro Da Silva, der er søn af Italienere og immigrant, plantede sine første kaffeplanter i begyndelsen af ​​1970’erne. Med sig havde han ikke andet end 1 kilo gul catuaí bønner fra Colombia, som han satte kimplanterne af, i hjertet af Brasiliens kaffeproduktion – Espírito Santo. Men ligesom enhver anden god succeshistorie, så havde den også brug for både tid, en stor indsats, engagement og partnerskaber. Men i 1977 ødelagde en stor storm desværre alle afgrøderne og Argemiro måtte, sammen med sine børn, starte helt fra bunden af igen

Familien D’Agostine da Silva har siden da, opretholdt og dyrket kaffe i næsten 40 år, og produceret det man kalder “kaskade” kaffe, dvs. almindelig kaffe, som ikke er special-kaffe. Men med en god fornemmelse af, at de kunne få mere ud af plantagen, så det var faktisk først for to år siden at Dornavil (søn af  Argemiro), besluttede sig for at investere yderligere, til gavn for sin kaffe og produktionsresultatet. I et familiært partnerskab med sine brødre og hans kone, Rita, opdagede familien dermed også muligheden for, hvad de egentlig havde plantet af ’guld’.  Men kvalitet kommer ikke kun af planten og dyrkningen, hvert trin i produktionen kræver meget tålmodighed og opmærksomhed.

Ved tørring forklarer han for eksempel: “Det skal være meget detaljeret og foregå roligt for ikke at ødelægge kaffen. Kaffen skal tørres langsomt, dag efter dag og vendes og drejes for at den opnår den rette fylde. Den må ikke tørre hverken for varmt eller for hurtigt, og det perfekte resultat opnås med en tørretid på 12 til 15 dage.”

Investeringen var, af brasiliansk standard meget høj, men at dømme efter offentlighedens reaktioner og opnåelse af 87 point COE, så begynder afkastet allerede at komme i hus nu. I dag er 20% af deres høst (80 sække) special-kaffe og den har du nu fornøjelsen af at prøve. Den har høj kompleksitet, noter af honning, ’cural’, majskartofler og spændende nuancer af krydderier!