Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Hvordan laver du kaffe på en stempelkande?

Det lyder jo enkelt nok. Kom malet kaffe i kanden, hæld vand på, lad det trække og tryk stemplet i bund. Men hvor meget kaffe skal du egentlig bruge til en stempelkande? Hvilken type kaffe skal du vælge til stempelkanden? Og hvor længe skal kaffen trække, før du trykker stemplet i bund? Få svar på det her!

Stempelkanden – også kaldet Le French Press – er en af de enkleste og hurtigste måder at brygge kaffe på.

Altså, hvis du ved, hvor meget og hvilken kaffe du skal bruge – og hvor længe den skal trække, før du trykker stemplet ned.

Hvor meget kaffe skal du bruge til en stempelkande kaffe?

Når du skal dosere mængden af kaffe til en stempelkandefuld kaffe, er det nemmeste at sætte stempelkanden på køkkenvægten og veje mængden af kaffe.

Men hvor mange gram kaffe skal der så til en stempelkande?

Det kræver, at du ved, hvor mange ”kopper” kaffe du kan brygge i kanden. En kop er sådan et lidt flydende standardmål på omkring 25 cl. Det står som regel angivet på emballagen til kanden eller i produktbeskrivelsen på den webshop, hvor du har købt stempelkanden.

Det antal ganger du med 7 gram. Så hvis du har en stempelkande til 8 kopper kaffe, skal der 56 gram kaffe i til en hel kande.

Hvilken type kaffe skal du bruge til en stempelkande?

Du kan bruge en hvilken som helst type kaffe til din stempelkande. Så har du en favoritkaffe, du synes smager godt, er den et velegnet valg.

Det kræver blot, at du maler kaffen groft – eller køber en grovmalet version af kaffen.

For bruger du almindeligt malet kaffe fra supermarkedet, ender det med at få filteret i stemplet på kanden til at stoppe til. Og så siger vi ellers god fornøjelse med at trykke stemplet i bund. Skulle du lykkes med det, vil en god del af kaffegrumset være løbet gennem filtret. Så skal du drikke kaffen, som om du var en bardehval. 

Så altså: Du kan bruge en hvilken som helst kaffe, bare den er grovmalet.

Men vi anbefaler naturligvis en single-lot kaffe fra en af vores brasilianske kaffebønder. For hvorfor ikke bruge en kaffe, du vil nyde?

Hvor længe skal kaffen trække i en stempelkande?

Trækketiden kan du i princippet afpasse til den smag, du synes er bedst på din kaffe.

Men det bedste resultat får du, hvis du lader kaffen trække i 4-5 minutter. 

Så frem med din smartphone, sæt en nedtælling til enten 4 eller 5 minutter, sæt stempellåget på kanden, og tryk start på nedtællingen. Så er det bare at trykke stemplet i bund, når den bipper.

Du kan selvfølgelig også købe en praktisk lille timer, der passer til stempelstangen på din stempelkande. Det er sådan en fiks lille detalje, som fortæller omverdenen, at her har de at gøre med en ægte kaffenørd.

Hvad gør du, hvis du ikke kan trykke stemplet i bund?

Selv om du har brugt grovmalet kaffe, kan du alligevel nogle gange komme ud for, at stemplet sætter sig, når du trykker det ned.

Selvfølgelig kan du lægge kræfterne (og måske vægten) i, og presse til. Men så risikerer du enten, at kanden sprøjter varm kaffe ud, eller ligefrem vælter, så du får varm kaffe over det hele.

Den sikre løsning er at trække stemplet op igen, tage låget af, og røre rundt i kaffen med en ske. Så kan du oftest trykke stemplet problemfrit og gnidningsløst i bund bagefter.

Og så kan du ellers bare nyde din gode kaffe.

Post a Comment