Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Nordisk kaffe

Alle kender Irish og French coffee med henholdsvis whisky og Grand Marnier. Men til nordiske ganer skal der en hel anden velsmag med procenter i kaffen. Enten som en gammeldags kaffepunch eller Nordisk kaffe – den skandinaviske variant af Irish og French coffee.

Du kender den sikkert bedst fra gamle danske film: Kaffepunchen, som blev drukket i landkøkkenet af den gamle gårdskarl og nogle af hans venner.

Kaffepunch – husmandsudgaven af nordisk kaffe

Kaffepunch er kort og godt sort kaffe med snaps i. Gerne serveret efter den kendte opskrift, hvor du først lægger en mønt i bunden af koppen. Dernæst hælder du kaffe i koppen, til mønten ikke kan ses. Og så hælder du snaps i, til mønten kan skimtes igen.
Det giver en meget stærk kop kaffe, som det næppe kan anbefales, at du kører bil efter at have drukket.
I praksis blev den dog næppe lavet så stærk i hverdagen. Her blev der som regel bare hældt et snapseglas akvavit i en kop kaffe – sådan som du ser grisehandler Larsen, Fede og Røde drikke den i Jernbanerestauranten i tv-serien Matador.

Nordisk kaffe – den skandinaviske version af Irish coffee

Nordisk kaffe er luksusudgaven af kaffepunchen, og er grundlæggende bygget op efter samme opskrift som en irish coffee. Men med en vigtig undtagelse: Snaps i stedet for whisky.
Til et glas nordisk kaffe skal du bruge:

  • 2 tsk. brun farin
  • 2-4 cl snaps (et til to snapseglas)
  • 12-20 cl kaffe – f.eks. en god filterkaffe af singlelot kaffe fra Brasilien
  • 25 cl piskefløde til flødeskum
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt kanel fra en kanelstang til topping

Sådan laver du en nordisk kaffe:

  1. Pisk fløden i en skål, til den bliver til flødeskum – det må ikke blive for fast.
  2. Pisk vaniljesukkeret ind i flødeskummet til det er jævnt fordelt.
  3. Hæld nu den brune farin i det glas, drikken serveres i.
  4. Kom derefter snapsen i glasset.
  5. Rør rundt, til sukkeret er opløst, og du har en brunlig væske i glasset.
  6. Hæld så kaffen i – afstem mængden til den styrke og smag, du synes om.
  7. Kom derpå forsigtigt fløden ovenpå.
  8. Pynt med 3-4 riv kanel fra kanelstangen.

Serveres som irish coffee.
Alternativt kan du også servere drikken i en kop eller et krus. Det giver et lidt mere rustikt og en måske lidt mere skandinavisk oplevelse af kaffen. Vi har jo aldrig været til alt det der glas-hejs her i norden. Det er simpelthen for skrøbeligt til vores vindbidte og barkede hænder.

Post a Comment