Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Kaffeost

Finnerne er vilde med kaffeost. Det er en friskost, som de kommer i den varme kaffe i stedet for mælk eller fløde. Det giver nogle flotte hvide mønstre i kaffen, mens osten smelter, og giver mere smag af fløde end af ost. Få opskriften på kaffeost her, og prøv det!

Kaffeost er en finsk tradition. Den er meget brugt – særligt blandt samerne, som har en meget stor og indgroet kaffetradition.

Kaffeosten bruges i stedet for at komme mælk eller fløde i kaffen. Forskellen er, at kaffeosten danner nogle flotte hvide mønstre i kaffen, mens den smelter. Det er mønstre, du måske har oplevet kortvarigt, hvis du kommer piskefløde i kaffen. Bruger du i stedet kaffeost, holder effekten længere.

Sådan laver du kaffeost

Den ost, du kommer i kaffen, er en friskost af den slags, som du måske har prøvet at lave i husgerning i skolen.

Den er utroligt nem at lave selv. Det kræver bare, at du har en sødmælk, og lige har været et smut forbi apoteket og købe noget osteløbe. Og god tid.

Det skal du bruge til kaffeost

  • 2 liter sødmælk, minimum 3,5 %
  • 2 tsk osteløbe (købes på apoteket)

Sådan laver du kaffeost:

For at lave en portion kaffeost, skal du følge denne fremgangsmåde:

  1. Hæld mælken i en kasserolle, og varm den op til 37 grader. Tjek gerne med et termometer.
  2. Tag gryden af blusset, og bland osteløben i. Rør lidt rundt i væsken.
  3. Lad kasserollen stå ved stuetemperatur, indtil væsken er størknet. Det tager cirka 30 minutter.
  4. Kom derefter ostemassen i en finmasket si eller et dørslag. 
  5. Pres nu så meget væske ud af ostemassen som muligt med en stor grydeske.
  6. Hæld derefter ostemassen over i et rent viskestykke, læg det tilbage i sien, og læg noget tungt ovenpå, så al vallen presses ud.
  7. Efter et par timer kan ostemassen hældes over i et smurt, ovnfast fad.
  8. Bag ostemassen til den har taget farve. Det tager cirka 20 minutter. 

Nu er osten klar til brug. Server den i små stykker, som så kan kommes i en kop sort kaffe.

Eller smør en gavmild portion ost på et godt stykke brød, giv den en lille smule salt, og nyd den til kaffen.

Comments

  • larsbarsballe
    oktober 31, 2023

    Det skal jeg da prøve. 🙂
    Jeg plejer dog at lave osten ved at tilsætte en tsk. citronsaft til simrende varm sødmælk og derved få den til at samle sig.

Post a Comment