Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Kaffekage

Kaffen har altid været et sikkert hit i det søde køkken. Både i deserter og i kage. Blandt kagerne har kaffekagen en helt særlige status. Fordi den ikke bare smager af kaffe men også af kage. Og fordi kaffesmagen ikke kun sidder i glasuren. Det gør den til en kage til en sand kaffeelsker.  

Til kaffekage skal du bruge 2,5 dl stærk espressokaffe som smagsgiver til henholdsvis kage og glasur. Vil du fuldende smagsoplevelsen, brygger du kaffe til kagen af de samme bønner. Du kan også vælge at servere kagen til kaffe- og chokoladedrikken Bicerin.

Kaffekage – opskrift

Kaffekage er en klassisk formkage med glasur.

Til kagen skal du bruge:

  •   ½ vaniljestang
  •   250 g blødt smør + lidt til formen
  •   100 g sukker + lidt til formen
  •   4 æg
  •   225 g mel
  •   25 g kakaopulver
  •   1 tsk. bagepulver
  •   1 knsp. salt
  •   1½ dl mælk
  •   1 dl kold kaffe – espresso eller stærk stempelkaffe

Til glasuren skal du bruge:

  •   200-300 g flormelis
  •   1-1½ dl kold kaffe – fra samme brygning som til dejen

Sådan bager du en kaffekage

Med ingredienserne på plads er du klar til at gå i gang med selve opskriften.

  1. Tag smørret ud af køleskabet 15-30 minutter, før du går i gang. Så kan det nå at blive blødt.
  2. Start selve tilberedningen med at tænde ovnen på 180° C varmluft.
  3. Flæk derefter vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  4. Gnid vaniljekornene sammen med en smule af sukkeret.
  5. Rør sukker, vaniljesukker og det bløde smør sammen i en skål.
  6. Tilsæt et æg ad gangen, og rør hver enkelt æg ind i dejen, før du tilsætter det næste.
  7. Sigt mel og kakaopulver sammen, og tilsæt derefter bagepulver og salt til melblandingen.
  8. Rør skiftevis melblandingen, mælk og kold kaffe i skålen lidt efter lidt.
  9. Rør dejen rigtig godt sammen.
  10. Smør en kageform med lidt af det bløde smør, og drys den indvendigt med sukker.
  11. Hæld dejen i formen, og bag den i ovnen i omkring 45 minutter.
  12. Tag kagen ud af ovnen, når du kan stikke en kødnål eller anden spids genstand ned i midten af kagen, og trække den op uden at der sidder dej på den. Er der dej på, skal kagen have lidt længere tid i ovnen.
  13. Tag den færdige kage ud af ovnen, og lad den køle af.
  14. Imens kommer du flormelis i en skål, og tilsætter kaffen lidt efter lidt, mens du rører rundt.
  15. Når glasuren har fået en passende konsistens, fordeles den på kaffekagen, når den er helt afkølet.
  16. Servér og nyd.

Velegnet til frysning – uden glasur

Kaffekagen kan holde sig nogle dage indpakket i folie i køleskabet.

Du kan også sagtens fryse kagen. Men ikke glasuren. Så ved du på forhånd, at der er mere kaffekage, end I kan spise, kan du nøjes med at lægge glasur på den mængde kage, du forventer bliver spist. Så kan resten af kagen fryses ned, og spises en anden gang. Så kan du lave en frisk gang glasur og komme på den optøede kage, inden den serveres.

Men omvendt! Hvem kan ikke spise et stykke kaffekage i ny og næ. Så hvorfor dog fryse resten.

Post a Comment