Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Kaffegrums – og hvad du kan bruge det til

Restproduktet efter enhver god kop kaffe er kaffegrums, og er du som folk er flest, smider du det nok bare ud. Men faktisk er kaffegrums lidt af et universalmiddel, som kan bruges til mange ting i hverdagen. Læs med her – så smider du aldrig dit kaffegrums ud igen.

For de fleste er kaffegrums bare et affaldsprodukt fra deres kaffebrygning.

Men hver gang du hælder kaffegrums i skraldespanden, smider du faktisk guld på gaden. For kaffegrums er både et godt skuremiddel, fungerer fantastisk som kunstgødning, og kan også bruges til hudpleje og rengøring.

Derfor bør du gemme dit kaffegrums frem for at smide det ud.

 

Genialt skuremiddel

Kaffegrums er for eksempel genialt til at skure ståloverflader rene for snavs og belægninger. På den måde slipper du for at bruge farlig kemi – eller hælde det ud i afløbet.

Kaffegrums kan også bruges til at løsne genstridige madrester fra dine gryder og pander – bare ikke på teflonbelagte overflader. 

Eller få grillristen pæn og ren igen efter brug.

Fjern ridser i dine træborde

Nu vi er i afdelingen for rengøring og vedligehold, kan du også bruge kaffegrums til at fjerne ridser fra dine træborde – eller rettere mindske synligheden af dem.

Bland en del kaffegrums med en del vand og en del eddike. Lad det trække en times tid, og justér eventuelt farven på væsken med mere vand, så den passer til bordpladens farve.

Smør så blandingen på ridserne og lad det sive ned i træet i et stykke tid.

Tør så blandingen af med en tør klud – og vupti, så er ridserne blevet væk.

Kunstgødning til have og potteplanter

Kaffegrums indeholder kvælstof. Så er du ikke vild med tanken om at gemme dit kaffegrums, fordi du er bange for, at det mugner, kan du også bare hælde ud oven på jorden i potteplanterne. Eller smide det på kompostbunken i haven, så din kompost får noget mere krudt.

Det har i øvrigt den ekstra fordel, at det holder snegle, myrer og en pæn portion andre insekter væk fra kompostbunken. For koffein er giftigt for de små bæster.

Undgå, at naboens kat besørger i din have

Blander du nogle revne appelsinskaller i dit kaffegrums, kan du også bruge det til at holde egne og andres katte væk fra dine blomsterbede. 

Katte kan nemlig hverken fordrage duften af kaffe eller appelsinskal, men samtidig er det uskadeligt for katten. Så du kan trygt bruge det med god samvittighed.

Skift farve på dine hortensia

Nu vi er i haven, så kan kaffegrums også bruges til at ændre farven på dine hortensia. Kaffegrumset – i passende mængder – ændrer nemlig pH-værdien på jorden. Det får hortensiaerne til at skifte farve fra lyserøde til lyseblå.

Vask snavs og fiskelugt af fingrene

Er dine fingre blevet grundigt snavset af f.eks. at arbejde med olie, havejord eller noget andet stærkt snavsende.

Så bland noget kaffegrums i en klat flydende håndsæbe, og vask fingrene. Så bliver de både rene, pæne og bløde.

Tilsvarende kan du bruge kaffegrums til at fjerne lugten af fisk, når du f.eks. har renset fisk til middagen, eller skåret fisk ud til sushi.

Kaffegrums som hudplejeprodukt

Den lille detalje med at du får blød hud af at vaske dig med kaffegrums, kan du også bruge til at lave en helt naturlig og total kemikaliefri bodyscrub med kaffe.

Bland 2 dl kaffegrums med 2 dl salt eller rørsukker.

Tilsæt derefter en spiseskefuld honning og en spiseskefuld olivenolie.

Rør det hele sammen, og skrub så den del af kroppen, som du vil have blød og lækker hud på.

Der sparede du lige en pæn portion penge til dyre hudplejeprodukter – og fik genbrugt noget mere af dit kaffegrums.

Hvordan opbevarer du kaffegrums?

MEN!

Hvordan opbevarer du kaffegrums, uden at det mugner?

Den bedste måde at opbevare det på, er ved at samle et par dages forbrug, og så tørre det i ovnen. 

Bred det ud i et tyndt lag på noget bagepapir på en bageplade, sæt det i ovnen ved 100 grader, og lad det stå en halv times tid. Så skulle fugten gerne være fordampet – og du får en skøn kaffeduft i køkkenet, mens det står på.

Bruger du primært kaffegrums i haven, kan du enten smide det på kompostbunken, eller lave en separat bunke med kaffegrums ved siden af. Så har du det altid klar, når du skal bruge det.

Post a Comment