Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Hvilken slags kaffeelsker er du: Nyder eller Purist?

Der findes masser af måder at personliggøre din kaffeoplevelse på. Men grundlæggende set kan alle kaffeelskere opdeles i to typer: Nyderne og Puristerne. Hvilken type kaffeelsker er du?

Fortæl mig, hvordan du foretrækker din kaffe, og jeg skal fortælle dig, hvilken type kaffeelsker du er.

Det er sådan set nemt nok. For i praksis findes der kun to forskellige ”grundreligioner” inden for kaffedrikkere. Skellet mellem dem er meget klart, men det er de færreste, som er fuldstændig tro overfor deres ”religion”, når det kommer til stykket.

Er du kaffenyder eller kaffepurist?

Det handler om den måde, du foretrækker din kaffe. 

For enten ønsker du dig en kaffeoplevelse, som samlet set giver dig en smagsmæssig nydelse. Eller også ønsker du dig en så ren og autentisk kaffeoplevelse som muligt.

Kaffenyderne går efter velsmagen

Elsker du en infused kaffe som f.eks. vores Rolling Barrel Aged Coffe, eller er du vild med klassiske kaffedrikke som cafe latte, cappuccino, macchiato og så videre med mælkeskum, chokoladedrys og andre lækkerier i kaffen?

Så er du en kaffenyder.

De elsker at tilføje noget til kaffen, som gør det til deres personlige smagsoplevelse. 

For dem er selve kaffen bare grundlaget for smagsoplevelsen. Men der skal tilføjes noget mere, for at skabe den velsmag og nydelse, som netop de sætter pris på.

Derfor går de heller ikke så meget op i den rene kaffesmag, selv om den – og måske især ristningsgraden af kaffen – stadig spiller en vigtig rolle for dem i forhold til den samlede smagsoplevelse.

Kaffepuristerne går op i den rene kaffes smagsnuancer

Går du op i smagsnuancerne i de forskellige single lot kaffer, som du kan komme i nærheden af?

Så er du en kaffepurist.

Kaffepuristerne går op i selve kaffen, og de smagsnuancer som de forskellige kaffearter og sorter har. For dem er detaljer som dyrkningsstedet, behandlingen af kaffen efter høsten, og hvordan kaffen er ristet vigtige for deres valg af kaffe. Præcis på samme måde som vinaficionados går op i terroir, klima og druesort i vin.

Kaffepurister smager gerne på mange forskellige kaffer, går op i aromaen, smagen, mundfylden og eftersmagen på kaffen. Og glæder sig over de forskellige smagsmæssige detaljer, som f.eks. om kaffen har blomsteragtige smagsnoter, chokoladenoter og så videre.

Derfor kan de virkelig passionerede kaffepurister smage sig frem til kaffens oprindelse på nøjagtig samme måde som en vinekspert kan gøre det med vin. 

Vi er alle sammen kaffekættere

Alligevel er det meget få tilhængere af de to forskellige ”kaffereligioner”, som kan undsige sig visse kætterske udfald.

For de fleste kaffenydere kan sagtens glædes over en god, ren kaffe med en lækker smag. Og hovedparten af alle kaffepurister har en kaffedrik, de sværger til i ”en svag stund”.

Så selv om vi alle sammen foretrækker kaffen på en af de to måder, vil der næppe nogensinde opstå religionskrige mellem kaffeelskere. 

For hey, det er jo hyggeligt at drikke kaffe sammen – og vi kan jo sagtens nyde hver vores kop kaffe om det samme bord.

Post a Comment