Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Julekaffen – kaffen til jul

Julen nærmer sig – og til julens mange hyggestunder hører der naturligvis en masse god julekaffe. Men hvad er julekaffe egentlig?
Få vores egen hemmelige opskrift på en god julekaffedrik til julens hyggestunder – eller overrask familiens største kaffeconnaisseur med en julekaffe brygget på en ekstra god single-origin kaffebønne fra Brasilien.
Selv om der er masser af gang i gløgg, juleøl, julesnaps og andre gode juledrikke i den søde juletid, er kaffen stadig den sikre fællesnævner, når du skal julehygge med familie og venner.

Hvad er en god julekaffe?

Vil du gøre lidt ekstra ud af det, skal julen selvfølgelig også kunne smages på kaffen. Men hvordan det kommer til udtryk, er der næsten lige så mange delte meninger om, som der er folk.
For enten er julekaffen den ekstra gode og måske lidt dyrere bønne, som kun serveres juleaften – og i dagene efter. Eller også handler julekaffe om at brygge et helt særligt miks af en god kaffe og julens klassiske krydderier. Gerne toppet op med mælk eller flødeskum.

 

 

Gode bønner til jul

For os helt personlig er begge dele lige gode bud på en julekaffe. For der er jo kaffebønner involveret alle former for julekaffe – og dem har vi masser af på lager.
Skal vi starte med de gode kaffebønner, kan den anaerobisk fermenterede kaffe fra Alexandre Emerich være et godt bud. For med fermenteringen fremmes noterne af grønne og eksotiske frugter. Det giver et frisk pust til kaffesmagen, der er både overraskende og bringer gode minder frem om varmere dage.
En anden mulighed er en kaffe brygget af Arabica-bønner med lav syrlighed og god fylde som f.eks. Gilmar Ferreira da Silva kaffen fra Brasilien. Den kommer fra Sitio Pirau, og er dyrket hos den samme kaffebonde og høstet på samme mark i omkring 1000 meters højde.
Begge kaffer er særdeles velegnede til filterbrygning med enten drip, pour-over eller på en hel almindelig kaffemaskine. Du kan også skabe en ekstra lækker kaffeoplevelse ved at komme bønnerne i en Aeropress, og brygge direkte i koppen. Eller købe bønnerne malet lidt grovere til brug i en stempelkande/french press.

Vores hemmelige opskrift på julekaffe – næsten

Er du mere til en julet kaffedrik, har vi også et bud på en opskrift, der kommer meget tæt på vores egen, meget hemmelige opskrift på den ultimative julekaffe-drik. Men den sidste ingrediens holder vi for os selv – ellers er den jo ikke hemmelig.
Den kræver:

  • Omkring 32 g god kaffe malet til stempelkandebrug
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk sukker (kan erstattes med 2 ekstra tsk vaniljesukker)
  • 10 hele nelliker, der lige er knust lidt i en morter
  • 6 dl vand
  • 1 dl mælk til 4 kopper

Sådan gør du:
Kom alle de tørre ingredienser i bunden af en stempelkande.
Kog vandet til omkring 92 grader, og hæld det over indholdet.
Sæt stemplet i kanden, lad kaffen trække i 4 min. og tryk så langsomt i bund.
Varm og skum mælken op i en mælkeskummer, og hæld den i en kop.
Top langsomt op med kaffe til koppen er cirka 3/4 fyldt op.
Pisk en portion piskefløde, som kommes oven på.
Drys eventuelt med kanelsukker på toppen og server for gæsterne.

Velbekomme – og glædelig jul!
PS: Ok så – den hemmelige ingrediens er der procenter i, og bliver ellers kun anvendt i en kaffespecialitet fra et europæisk land, der nok mest er kendt for vin.
Mere siger vi altså ikke.

 

Post a Comment