Espresso Macchiato
Espresso Macchiato bygges af en del espresso shot og en del dampet mælk, hvor mælken hældes i espressoshottet frem at blive hældt ovenpå som mælkeskum, sådan som det gøres på en Latte Macchiato. Det lyder nemt og ligetil, men læs nu alligevel overskriften, og få et fif til mælken, som giver dig den perfekte kop Espresso Macchiato.
Espresso Macchiato er den espressobaserede kaffedrik, som anvender den mindste portion mælk. Det giver dig mest muligt smag af de espressobønner, som espressoen er brygget af. Blot er styrken af espressoen lige afrundet en smule af mælken.
Espresso Macchiato – en markeret espresso
Macchiato betyder markeret eller plettet på italiensk, og hele Macchiato-begrebet kommer af, at baristaer begyndte at markerede espressoshots med en lille sjat mælk en gang i starten af 1980’erne.
Det udviklede sig med tiden til to Macchiato-varianter:
- Latte Macchiato, som er et espressoshot med mælkeskum på toppen. Altså dampes mælken først, hvorefter espressoshottet hældes i. Her får du en mere opdelt smag af kaffe og mælk.
- Espresso Macchiato, hvor espressoshottet kommer i koppen først, og mælken så bliver hældt i. Det giver mulighed for at lave latteart, samtidig med at det giver en mere integreret smag, fordi mælken blandes i kaffen.
Hvor Latte Macchiato var meget populær i 1990’erne og 00’erne, er Espresso Macchiato stille og roligt blevet mere og mere populært hen over de seneste 10 år.
Sådan brygger du Espresso Macchiato
Til en Espresso Macchiato skal du bruge:
- 1 espressoshot på 18 gram
- 18 gram dampet mælk
Først brygges espressoshottet på din espressomaskine.
Dernæst dampes mælken. Her kan det være svært at få dampet en så lille mængde mælk ordentligt. Du er næsten nødt til at lave mælk til to Espresso Macchiato ad gangen, hvis du skal få en ordentlig mælk at hælde i espressoshottet.
Færdiggør drikken ved at hælde mælken i espressoshottet.
Så er der serveret.
Post a Comment
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.