Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Chokolatte

Kaffe og chokolade. To klassiske smage som bare bliver ved med at give og berige dine smagsløg igen og igen. Det er et match made in heaven. Så hvorfor ikke lave en chokolatte med en god kvalitetschokolade og en lige så god kaffebønne. Du får opskriften her

Er du til god kaffe, er du oftest også til god chokolade og god lakrids. Det er tre smage, som på en eller anden måde hænger sammen, og som alle tre er skabt af vækster, som har taget smag af det sted, hvor de har groet. Og hvor der er en lang tradition for både dyrkning og forædlingsproces.
De tre smage kan tweakes i mange retninger alt efter vækststedet, behandlingen efter høsten og den videre forædlingsproces, inden kaffen, chokoladen eller lakridsen bliver serveret for os.
Men den virkelige magi opstår, når vi kombinerer smagene fra de tre produkter. Typisk sker det parvist. Oftest kaffe og chokolade eller chokolade og lakrids.

Sådan laver du chokolatte

I denne opskrift er det kaffe og chokolade, som vi kombinerer. Her er smagsresultatet ekstremt afhængigt af de råvarer, du vælger at bruge. Det bedste resultat – hvis du spørger os – får du, hvis du vælger en mørkristet kaffe og en god mørk chokolade.
Men du kan også sagtens vælge andre kombinationer, alt efter hvilke kaffe- og chokoladesmage du er til. Alsidigheden i smagene er det mest fantastiske ved de to naturprodukter.
Til et glas chokolatte skal du bruge:

  • 0,75 dl nybrygget espresso af en god single-lot bønne.
  • 25 g mørk chokolade – gerne med 70 eller 85 % kakao.
  • 2 dl lun mælk – enten i gryde eller i en mælkeskummer.
  • Lidt hakket chokolade, kakaopulver eller rørsukker.
  • Eventuelt friskpisket flødeskum.

Selve fremgangsmåden foregår således:

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg dem ned i et glas
  2. Varm mælken op til 65° C i en kasserolle eller mælkeskummer.
  3. Bryg espressoen, og hæld den over chokoladen i glasset.
  4. Rør i glasset med en ske, indtil chokoladen er næsten helt smeltet.
  5. Har du varmet mælken i en kasserolle, piskes der nu skum i mælken.
  6. Hæld mælken i drikken, og rør eventuelt en enkelt gang i den med skeen.
  7. Top op med mælkeskum eller flødeskum efter behag.
  8. Drys lidt hakket chokolade, kakaopulver eller rørsukker på toppen.

Så er det bare at drikke og nyde den velsmagende drik.
Server gerne en kaffekage til. Eller en lille pakke af de skønne Willies chokolader, som også er den perfekte følgesvend til en god kop espresso, cappuccino eller caffe latte.
Eller gå all-in, og lad den tredje store smag – lakrids – gøre chokolatten følgeskab. Enten i en sød version – for at skabe den bedste harmoni. Eller i den salte version – for at skabe kontrast. F.eks. den veganske og glutenfri lakrids fra Sønderjysk Lakrids.

Den dovne baristas chokolatte

Elsker du kaffe og chokolade, kan du jo også skyde en lille genvej i hverdagen, og bruge en god kakaomælk – f.eks. en mørk Cocio – at hælde i kaffen i stedet for mælk.
Det smager lagt fra lige så godt som en chokolatte. Men hey! Det er kaffe og chokolade. So whats not to like?

Post a Comment