Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Café Liégeois – iskaffe med flødeskum

Café Liégeois – eller på godt dansk ”kaffe fra Liége” – er en herlig lille dessert, der er skabt ud fra de wienerske kaffe- og creme-traditioner, der var ekstremt populære i Europa omkring år 1900. Det gav nogle virkelig gode kaffedesserter. Smag selv her.

Kaffe i desserter er en klassiker vi kan takke de wienerske caféer og konditorier for at have perfektioneret tilbage omkring forrige århundredeskifte. De fantastiske desserter og kager var vidt berømmede, og bredte sig hastigt til resten af Europa.

Herunder til den belgiske by Liége i Belgien, hvor denne skønne Café Liégeois stammer fra.

Ice cappuccino coffee in coffee shop

Café Liégeois – sådan gør du

Café Liégeois spiller på det perfekte match af iskaffe og kaffeis toppet op med en sød flødeskum skabt ved at piske flormelis ind i fløden – såkaldt chantillycreme. Det giver en helt særlig smag, som en rigtig kaffeelsker har svært ved at få for meget af.

Til 4 portioner Café Liégeois skal du bruge:

  •   50 cl temmelig stærk kaffe
  •   Sukker efter smag
  •   15 cl piskefløde
  •   1 spsk. Flormelis
  •   1 tsk. vaniljesukker eller vaniljekorn fra en vaniljestang
  •   50 cl kaffeis
  •   Evt. kaffelikørbønner til dekoration

Sådan tilbereder du Café Liégeois

  1. Start med at lave en – efter din smag – meget stræk portion kaffe. F.eks. brygget på en Aeropress af Espresso Ezio bønner, dyrket i 1200 meters højde hos Ezio Eller i Fazenda Riacho Alegre nær Caparaó i Brasilien.
  2. Kom en passende mængde sukker i den færdiglavede kaffe. Den skal have en klar sødlig smag, selv om kaffen er stræk.  
  3. Sæt kaffen til afkøling i køleskabet.
  4. Tilbered nu chantillycremen ved at piske kold fløde taget direkte fra køleskabet sammen med en spiseskefuld flormelis og en tsk vaniljesukker eller en passende mængde vaniljekorn skrabet ud af en vaniljestang. Sæt også den færdigpiskede flødeskum i køleskabet.
  5. Tag nu kaffeisen ud af køleskabet – f.eks. én du selv har lavet efter denne opskrift fra Arla. Lad den stå 10 minutter ved stuetemperatur, så den får en lettere blød konsistens.
  6. Find nu fire rummelige dessertglas – f.eks. tragtformede champagneglas – frem.
  7. Fordel cirka ¾ af iskaffen i de fire glas.
  8. Kom derefter en pæn portion kaffeis i hvert glas, og tryk den lidt ned med en ske.
  9. Fordel derefter den sidste fjerdedel af kaffen i glassene.
  10. Afslut med en portion chantillycreme i hvert glas efter behag. Brug eventuelt en sprøjtepose.
  11. Pynt med kaffelikørbønner eller anden kaffechokolade, og eventuelt et par blade citronmelisse på toppen.
  12. Server straks, og nyd desserten, mens den stadig er kold.

Velbekomme!

Post a Comment