Bicerin – varm kaffe og chokolade i små glas
Selv om Bicerin serveres i et vinglas, er den lækre, varme drik absolut alkoholfri. Den kendetegnes ved de tre lag af varm kakao i bunden, stærk varm kaffe i midten og letpisket flødeskum på toppen. Læs med, og få opskriften – der stammer helt tilbage fra 1800-tallets Torino.
Kaffe og chokolade!
What’s not to like?
Nej, vel? Sådan tænkte de også på Caffè al Bicerin i Torino i Italien tilbage i 1800-tallet engang. Derfor skabte de en lagdelt varm drik bestående af chokolade, kaffe og flødeskum. Og fordi cafeens navn betyder ”Små glas”, valgte de at servere den i et vinglas. Selv om den ikke indeholder en dråbe alkohol – i hvert fald i den originale version.
Vinglasset giver samtidig et smukt kig ind til den lagdelte drik. Nyd den med et sugerør, der kan tåle varme eller nip til den, så du blander de tre lag, hver gang du drikker af glasset.
Opskriften på Bicerin
Opskriften på Bicerin er ganske enkelt. Til drikken skal du bruge:
- Varm kakao kogt på mørk chokolade eller lavet på rent kakaopulver varmet op i mælk med sukker i.
- En god, stærk kaffe – helst et eller to espressoshot, men en stærkt brygget kaffe kan også bruges.
- Letpisket flødeskum – som du eventuelt kan pynte med lidt revet, mørk chokolade på toppen.
Sådan laver du Bicerin
Selve fremgangsmåden er lige så enkel:
- Start med at koge chokoladen og hæld den i bunden af glasset, så det er cirka en tredjedel fyldt.
- Lav så espressoen på en god single-lot bønne, eller hæld hvad der svarer til to shot stærk kaffe i.
- Top drikken op med flødeskum på toppen, og riv den mørke chokolade hen over som pynt.
Så er det bare at nyde den – både visuelt og smagsmæssigt.
Post a Comment
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.