Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne af din skærm, vi er online mandag-torsdag 10.00-15.00 og fredag fra 10.00-14.00.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservicecenter på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

7 kaffe-tips til at lave rigtig god kaffe

Alle kaffedrikkere har deres helt egne kaffe-tips, som sikrer dem en god kop kaffe. Men grundlæggende er de alle sammen varianter af de samme 7 tips. Læs med her, og få grundtippene til at lave en rigtig god kop kaffe.

Der findes lige så mange kaffe-tips – og lige så mange meninger om, hvad god kaffe er – som der er kaffedrikkere. Men når vi spørger kunderne om deres bedste kaffe-tips, falder de typisk inden for de samme 7 områder – og en af dem er vi rigtig stolte af!

 

Køb god kaffe

Lad os starte med det kaffe-tips, som får stoltheden frem hos os. For vi hører det igen og igen: Køb god kaffe.

Hvad god kaffe er, er en helt personlig smag. Og for at finde den bedste kaffe, er det vigtigt, at du prøver dig frem. Læg mærke til hvilke smagsnuancer, du synes om og hvilken ristningsgrader, der efter din mening giver den bedste kaffesmag.

Her vælger mange af vores kunder at købe vores Tasting box-pakke med 3 forskellige single-lot kaffer i. Kafferne i pakken har scoret minimum 83 ud af 100 point på den særlige SCA-skala, som er udviklet af Speciality Coffee Association. Så du er sikker på, at det er nogle af de bedste kaffer, du får.

Netop denne pakke fremhæver vores kunder igen og igen som den måde, de har fundet deres bedste kaffe på. Det er det, som gør os stolte.

Tjek ristedatoen

Mange spørger også ind til ristedatoen på kaffen. For lige så snart kaffebønnerne er blevet ristet, begynder de at miste smagsnuancer. 

Så jo mere nyristet du kan finde din kaffe, jo bedre smagsoplevelse giver den. 

Det er derfor vi rister vores kaffer i portionsstørrelser, der svarer til efterspørgslen. På den måde er du sikker på, at den kaffe du køber, altid er ristet inden for maksimalt 14 dage på købstidspunktet.

Opbevar kaffen korrekt

Når du får kaffebønnerne hjem, er det vigtigt, at du opbevarer dem tørt, køligt og mørkt. 

Derfor anbefaler vi, at du stiller dem i køleskabet – gerne i køleskabsdøren – i en lufttæt, mørk krukke. Eller som minimum lader dem stå i køleskabet i den pose, du har fået kaffen i.

Derved reducerer du bønnernes kontakt med ilt, lys og varme. Det sænker smagsforringelsen, så din kaffe holder sig god i længere tid.

Mal kaffe lige før brug

Lige som med ristningen begynder kaffen at miste smag, lige så snart den er malet. Og når først kaffen er malet går smagsforringelsen ekstra hurtigt.

Derfor bør du altid male din kaffe lige før brug. Og opbevare kaffen korrekt lige frem til den skal males. 

Altså skal du først hælde den i kaffekværnen, når den skal males. Så selv om der kan være måske 200 g kaffe i bønnebeholderen på kaffekværnen, skal du kun afveje og fylde den mængde kaffebønner i kaffekværnen, som du har brug for.

Brug den rigtige formalingsgrad

Selv små forskelle i formalingsgraden på din kaffe, kan give en stor smagsmæssig forskel.

Derfor er det vigtigt, at den kaffekværn du har, kan indstilles i så små trin som muligt – og at den maler ensartet. For er kaffekornene ikke lige store, får du en ujævn ekstraktion. Det gør det sværere at styre smagen på den kaffe, du får ud af brygningen.

Altså anbefaler vi samtidig også, at du køber en rigtig kaffekværn med plader og ikke de blenderlignende modeller, som hakker bønnerne uensartet.

Sørg for korrekt temperatur

Det kaffe-tip som der er mest enighed om, er temperaturen på det vand, du brygger kaffe med:

96° C

Er du perfektionist, køber du naturligvis et termometer, så du er sikker på temperaturen. Er du lidt mere tilbagelænet, lader du vandet stå i et minuts tid, efter det er kogt. Så rammer det cirka de 96° C, som giver det bedste resultat.

Brug udstyret rigtigt

Sidst – men bestemt – ikke mindst: Brug det udstyr, som du brygger kaffen med, på den rigtige måde.

Her på bloggen har vi flere forskellige tips-artikler til, hvordan du brygger kaffe med espressomaskine, aeropress, stempelkaffe og pour-over. 

Det er gode steder at starte. 

Ellers kan en Google-søgning – og manualen til dit kaffebrygger – oftest give dig den nødvendige viden til at brygge kaffen korrekt.

Post a Comment