Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne, vi er online mandag-fredag fra 10.00-17.30.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores support på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

Juni kaffen 2017 – Laudir D’agostini

Kan du huske Dorvanil D’agostini Da Silva fra maj måned? Nu skal du møde hans storebror, Laudir D’agostini, som leverer juni måneds kaffe. Talentet for ar dyrke umådelig god kaffe ligger lige til højrebenet for familien D’agostini og det er faktisk Laudir der har oplært Dorvanil som kaffe producent. Så vi byder igen velkommen til Sítio Alto Ouro, bare lidt længere nede ad bjerget, hvor der dyrkes Cutuai 81 Arabica, på en anden plantage.


Begge familier hjælper hinanden med passe plantagerne, dit er mit og mit er dit, det er lidt D’agostini filosofien, dog dyrker Laudir ’Cutuai 81’ som han sværger til, da den er mere modstands dygtig for rust (kaffens værste fjende, svamp) og har lidt dybere noter end den røde cutuai.

 

Laudir tørrer sine kaffebønner i et ophæng, lidt ala et langt net, da han mener det giver en mere ensartet tørring, end når man, som traditionelt tørrer det på ’gulvet’. Han gør generelt ting lidt anderledes, men det er måske også derfor, at han i årenes løb har vundet utallige af #1. pladser i bl.a. årets kaffe konkurrence i E.S. området i 2014 og var runner-up til COE Brazil vinderen i 2015 og mange flere.

 

Laudir’s kaffe har fået 84 point Cup of Excellence i 2017 og er en meget vel-afbalanceret kaffe, med følgende på 5’er skalaen: Krop: *****, Sødme: ****, Syre: *** og dejlige noter af mandler og karamel. Ligesom Dorvanil, så er al hans kaffe naturligvis  håndplukket, håndvasket og dyrket uden brug af sprøjtemidler/pesticider.

Månedens sidste fakta er at D’agostini familien faktisk tjener op til 30% mere på deres kaffe, ved at lade Have A Coffee købe deres høst (Direct-Trade), end ved at sælge det på den traditionelle måde via agenter som tager kommission af salget og dermed også på sigt har mulighed for at udvide deres produktion og øge kvaliteten til næste sæson. Du får kaffe direkte fra producenten og hjem i koppen og er dermed med til at støtte op omkring øko-systemet og det er både D’agostini og vi utroligt glade for, da god kaffe ikke ’hænger på træerne’.