Juli kaffen 2018 – fra Odeir Schott

En kaffe med fransk accent

Juli kaffen er det levende bevis på, hvordan kaffedyrkning bliver bedre og bedre, når det involverer erfaring, vidensdeling og en masse kærlighed til denne drik, vi alle elsker. Odeir Schott Filho, en ung producent på blot 25 år tegner denne kaffeplantage fra Santa Aninha området i Matas de Minas regionen. Han og hans familie plantede en vidunderlig rød catuaí, udvalgt blandt 150 forskellige kaffebønner indenfor Brasiliens Coffee Of the Year (COY Brasil), landets bedste pris for kaffebønner.

Al denne anerkendelse er resultatet af meget sved, studier og endda rejser til den anden side af Atlanterhavet. Historien om stedet, begyndte med Odeir’s far, der oprindeligt arbejdede som lastbilchauffør. Med et ønske om at etablere bopæl tæt ved familien, flyttede han væk fra landevejene og investerede i jord for at plante de første kaffeplanter.

”For mig var det at være på et landbrug som en sjov leg. Fra helt lille fulgte jeg min far i hele processen. Han vidste endda, at jeg på en eller anden måde ville følge den samme vej” fortæller Odeir.

Det gunstige klima, den velplejede jord, familiens hjælp og kærlighed til kaffe gjorde det muligt for Odeir at melde sig ind på et kursus på den landbrugs- og miljøtekniske linje på Universitet i Vicosa. Det var første gang, at drengen skulle væk hjemmefra og bo i en anden by.

Kaffe uden grænser og det stopper ikke her. Den anden rejse var lidt længere. Takket være den føderale regerings Science Without Borders program, vandt Odeir et stipendium til at studere i Bordeaux i Frankrig – landet med nogle af verdens mest berømte vine med oprindelsesbetegnelse, der er synonymt med beundring og stolthed, som han forklarer:

” Ligesom i Brasilien, er det indre af landet dér fuld af små producenter, der dedikerer livet til en frugt. Det var langt fra hjemmet, og jeg begyndte at tænke på at arbejde med begrebet terroir (kombination af geografi, geologi og klimaforhold) for vine i kaffedyrkningen. ”

For omkring et år siden, startede Odeir med at bruge sin viden i familiens kaffeplantage. Resultatet var overraskende: selvfølgelig en udvælgelse til Coffee Of the Year (årets kaffe). Historien om Santa Aninha stedet er lige begyndt, og Have a Coffee er meget glade for at være med i de første kapitler.

Elegant Odeirs kaffe, som vi har bragt til dig, er fra et område med en utrolig terroir. Den blev høstet manuelt efter den tredje blomstring. Det vil sige, det er en sen frugt med ensartet modenhed og fuld af næringsstoffer. I koppen – og endnu bedre i et fyldt krus – minder den om sukkerrør og sirup, med en svag smag af brandy og rom.

Voulez-vous café avec moi? Vi kan skilte med, at denne måneds kaffe fra Have a Coffee, som I modtager derhjemme, har lighed med vin. Og så er det sommerferietid – i sig selv værd at skåle på J

 

 

Kaffen har noter af mælkechokolade & rom, med en dyb, blød og lang finish.

 

Krop: ***, Sødme: ***, Syre: ****