Januar kaffen 2018 fra Alexandre Ermerich

Den fþrste gang glemmer man aldrig 🙂

 

Det er sandt, som sagt: Da Alexandre Emerichs bĂžnner fĂžrste gang ankom til Have A Coffee tilbage i 2015, som en af de udvalgte test bĂžnner fra en af vores kaffejĂŠgere, var der stor glĂŠde i kaffehjĂžrnet, den var simpelthen fantastisk og enstemmigt vedtaget at den skulle vores medlemmer prĂžve. SĂ„ vi tog afsted igen til Bela Vista Site, i Serra do CaparaĂł, for at sikre den kommende hĂžst. Da vi lancerede Have A Coffee i Danmark i december 2015, var Alexandre dermed en af de fĂžrste bĂžnder vi have pĂ„ programmet, nemlig i februar 2016, med en speciel udvalgt mĂžrkere ristning, med 90 point pĂ„ hans Gule CatuaĂ­.  Tiden er gĂ„et siden da, han er blevet endnu dygtigere og har udvidet produktionen med en RĂžd CatuaĂ­ 81, som vi tog beslag pĂ„ tilbage i Q3 2016 (inden hĂžsten) og den fĂ„r i nu lov til at smage. Vi mĂ„ sige at ventetiden var det det hele vĂŠrd. Hvad der fĂžr var fantastisk, er nu blevet endnu bedre, en helt ny krop/sĂždme balanceret kaffe. Alexandre har faktisk forbedret sin teknik endnu mere efter at have sluttet sig til Have A Coffee familien og deltaget i produktions og uddannelses aktiviteterne pĂ„ vores cafĂ© Coletivo CafĂ©, som er vores direkte tilstedevĂŠrelse hos bĂžnderne.

 

Hvad er forskellen sÄ fra dengang til nu?

Den fĂžrste kendsgerning er, at det nu er en certificeret Q-Grader, som klassificerer kaffen, med hensyn til aroma, smag og forskellige sensoriske egenskaber og det gav Alexandre en mere prĂŠcis finjustering i slutresultatet af produktionen og dermed det som er i jeres kop.

Hans CatuaĂ­ 81 har fĂ„et sĂ„ intens sĂždme, at det nĂŠsten smager som en karamelkugle med honning. Denne nye karakteristik af bĂžnnerne opstĂ„r pĂ„ grund af tĂžrringsprocessen af bĂŠrrene, som kaldes honey process. Ved denne metode forbliver ’hinden’ fra den indre del af skallen, i kontakt med bĂžnnen efter fjernelse af skallen. SĂ„ledes absorberes sukkeret i store mĂŠngder over en lĂŠngere periode, hvilket giver den en meget mere sĂžd note. Den fĂžrste kaffe fra Emerich var ud fra ’Naturals’ princippet og det her er i en helt anden boldgade. Har man vĂŠret sĂ„ heldig og har smagt hans tidligere kaffe, sĂ„ kan man kende forskellen i sĂždmen og forstĂ„ Ă„rsagen til udtrykket “honey proces”.

MĂ„nedens kaffe har noter af karamel og honning og 5’er skalaen er: Krop ****, SĂždme **** og Syre **