Februar kaffen 2019 fra Rancho Dantas

Denne sene høst af en Cutuaí, er dyrket i stor højde og er blevet vasket og tørret i ophængt net. Den har en ekstraordinær smag på grund af dens store mængde sødme. Det hele starter med Gervasio, Nilza og Jocimar, som dyrker deres kaffe med stor lidenskab.

Vi mødte Jocimar, Gervasio’s svigersøn, for 2 år siden ved et arrangement, som vi hvert år holder på vores hovedkvarter i Esprito Santo bjergene. Dengang havde han ikke meget viden om speciality kaffe. Det krævede masser af hårdt arbejde og store ændringer af gårdens processer. Da de ligger helt oppe i en højde, der varierer fra 1.100 meter til 1.200 meter, må de bruge meget tid på at plukke og håndtere de modne bønner på tværs af kaffemarkerne. Også det skrånende terræn kræver ekstra opmærksomhed, da de har brug for det lave græs til at tilbageholde næringsstoffer og vand.

Brejutuba er velkendt og respekteret for sin kaffeproduktion. Samlet set er der 16.000 ha kaffeplantager. De fleste af dem er små gårde og farme. Byen har sit omdrejningspunkt omkring kaffe. De er værter for en meget excentrisk festival, hvor de har den største kaffesmagning. På Sítio passer Sossego og hans familie 12.000 kaffeplanter. Det er blot en lille del af Brejetubas store kaffeproduktion, men helt sikkert en meget speciel lille del af den.

Verdens største kaffe pou-over finder vi til festivalen i Brejutuba

Har du set alle de nye produkter vi har fået i shoppen? Hvis ikke, så gå ind på haveacoffee.dk og se mere.

Så er det vist tid til at Have A Coffee J