Septemberkaffen 2018 – Kaffe med kærlighed fra mor til søn

Klokken var allerede over 8, da Antonio Oliveira og hans mor, fru Sebastiana, kunne tage telefonen for at snakke om denne måneds kaffe i Have a Coffee sortimentet. De var netop i gang med at gøre deres kaffebønner helt rene.”Vi arbejder i markerne tidligt om morgenen. Kaffen skal vendes hver halve time. Det er som at passe et barn – belærer fru Sebastiana.”

I Moinho Grande området, in Serra do Caparaó mineområde, begyndte man at dyrke kaffe i 1986, det år, hvor fru Sebastiana blev enke i en alder af 36 år. Da hun allerede siden sin barndom var vant til arbejde i marken, prøvede hun at plante nogle frø, som hun fik af sin bror. Det var dog først fra 2012, at produktionen af specialkaffe blev seriøs med hårdt arbejde og kærlighed fra hele familien. ”Vi vidste, at vores ejendom havde potentialet til at dyrke specialkaffe. Her hjælper alle hinanden og formidler den viden, de har. Vi investerede, og kort tid efter blev vi indkaldt til at deltage i konkurrencer. Fra da af gik alting meget stærkt. Vi vandt nogle vigtige priser – fortæller Antonio.”

Mere end priser – anerkendelse
Den vigtigste pris kom sidste år ved en begivenhed i Juiz de Fora, da Moinho Grande kaffehuset vandt førstepladsen i Matas de Minas , og til Oliveira familiens store overraskelse også i staten. Men det bedste var, at fru Sebastiana blev valgt til kaffeverdenens iværksætterkvinde. Hun morer sig over at fortælle om de øjeblikke, der gik forud for prisuddelingen:

”Folk vidste allerede, at jeg var blevet valgt; men de sagde ikke noget. Så de kom og spurgte, om jeg var okay. De var bange for, at jeg ville blive dårlig, når de annoncerede mit navn.”

Lad os smage: Den røde catuaí, som abonnenterne af Have a Coffee vil smage i denne måned, er blevet dyrket omhyggeligt af Antonio, hans mor og de andre familiemedlemmer. Den dyrkes i 1.230 meters højde i et område, der ligger meget tæt på skoven, og som derfor får tilstrækkelig skygge. Modningen af bærrene er derfor langsommere, hvilket får bønnerne til at absorbere den maksimale sødme.
Resultatet i koppen – eller kruset af de meget store – er en elegant drik med noter af vanilje og sukkerrørssaft. Antonio elsker, når han leverer et godt stykke arbejde:

  • Denne kaffe er blevet lavet med en masse kærlighed. Det er vores hensigt, at den gør sig så godt som muligt på folks skriveborde. Og at de efter at have prøvet den får lyst til at drikke mere.”
    Vi er overbeviste om, at de vil fortsætte med drikke denne kaffe, Antonio!

Tak fordi vi endnu engang for lov til at tage jer med på vores kafferejse og vise jer hele historien bag en god kaffe.