Februar Kaffen 2018 fra Jonas Sartori

Foråret nærmede sig stille og roligt, så vi tog hul på årets første frugtige kaffe.

Det er første gang vi er sender ud fra dette område, hvor noget af den bedste Cup of Excellence kaffe kommer fra – Faktisk så var 13 ud af 25 fra sidste års Cup of Excellence finalister fra Araponga og 4 ud af 10 af ’Årets Kaffe i Brasilien’ konkurrencen fra samme område – Så de kan noget helt specielt her.

Vi skal hilse på Jonas Sartori og hans 88,8 points fantastiske Cup of Excellence kaffe. Plantagen er beliggende i Matas de Minas, som med dens højder på over 1000 meter er det ideelle mikroklima for specialty kaffe produktion. Ydermere ligger det meget tæt på Forbundsuniversitetet i Viçosa, hvor der er mange landbrugskurser til rådighed for producenterne, som naturligvis også har noget med kvaliteten af produktionen at gøre. En kombination af ​​disse faktorer, sammen med en kvalificeret arbejdsstyrke, har gjort regionen til en velkendt kilde til ’store bønner’, eller sagt på godt dansk (undskyld…), ’fandens god kaffe’.

Men det at source/få adgang til kaffe fra dette område, i større partier, er en aldeles stor opgave – Faktisk har det taget os knap 16 måneder at få forhandlet nok på plads til at vi kan sende ud til alle vores abonnenter i Danmark og Brasilien. Så vi er faktisk selv ret stolte over at kunne byde på en yderst eksklusiv kop denne måned, som vi selv synes giver en seriøs smagsmæssig ’WOW’ oplevelse, så vi håber i nyder den lige så meget som vi gør.

Jonas Sartori plantagen (opkaldt efter familiens oldefar), drives af Andréia Miranda, hendes familie og specielt deres far, Édio Miranda, som er en vigtig brik i produktionen – en 100% familiedrevet plantage.

Februar kaffen er ud fra en ’Washed’ proces filosofi, hvor i over de sidste 2 måneder har fået både ’Naturals’ og ’Honey Proces’ kaffe, som er en markant anderledes måde at producere på.

Kaffen har noter af Jordbær, Kirsebær & Hindbær og 5’er skalaen er: Krop ****, Sødme *** og Syre *** – GOD FORNØJELSE