Januar kaffen 2018 fra Alexandre Ermerich

Den fþrste gang glemmer man aldrig 🙂

 

Det er sandt, som sagt: Da Alexandre Emerichs bÞnner fÞrste gang ankom til Have A Coffee tilbage i 2015, som en af de udvalgte test bÞnner fra en af vores kaffejÊgere, var der stor glÊde i kaffehjÞrnet, den var simpelthen fantastisk og enstemmigt vedtaget at den skulle vores medlemmer prÞve. SÄ vi tog afsted igen til Bela Vista Site, i Serra do Caparaó, for at sikre den kommende hÞst. Da vi lancerede Have A Coffee i Danmark i december 2015, var Alexandre dermed en af de fÞrste bÞnder vi have pÄ programmet, nemlig i februar 2016, med en speciel udvalgt mÞrkere ristning, med 90 point pÄ hans Gule Catuaí.  Tiden er gÄet siden da, han er blevet endnu dygtigere og har udvidet produktionen med en RÞd Catuaí 81, som vi tog beslag pÄ tilbage i Q3 2016 (inden hÞsten) og den fÄr i nu lov til at smage. Vi mÄ sige at ventetiden var det det hele vÊrd. Hvad der fÞr var fantastisk, er nu blevet endnu bedre, en helt ny krop/sÞdme balanceret kaffe. Alexandre har faktisk forbedret sin teknik endnu mere efter at have sluttet sig til Have A Coffee familien og deltaget i produktions og uddannelses aktiviteterne pÄ vores café Coletivo Café, som er vores direkte tilstedevÊrelse hos bÞnderne.

 

Hvad er forskellen sÄ fra dengang til nu?

Den fĂžrste kendsgerning er, at det nu er en certificeret Q-Grader, som klassificerer kaffen, med hensyn til aroma, smag og forskellige sensoriske egenskaber og det gav Alexandre en mere prĂŠcis finjustering i slutresultatet af produktionen og dermed det som er i jeres kop.

Hans CatuaĂ­ 81 har fĂ„et sĂ„ intens sĂždme, at det nĂŠsten smager som en karamelkugle med honning. Denne nye karakteristik af bĂžnnerne opstĂ„r pĂ„ grund af tĂžrringsprocessen af bĂŠrrene, som kaldes honey process. Ved denne metode forbliver ’hinden’ fra den indre del af skallen, i kontakt med bĂžnnen efter fjernelse af skallen. SĂ„ledes absorberes sukkeret i store mĂŠngder over en lĂŠngere periode, hvilket giver den en meget mere sĂžd note. Den fĂžrste kaffe fra Emerich var ud fra ’Naturals’ princippet og det her er i en helt anden boldgade. Har man vĂŠret sĂ„ heldig og har smagt hans tidligere kaffe, sĂ„ kan man kende forskellen i sĂždmen og forstĂ„ Ă„rsagen til udtrykket “honey proces”.

MĂ„nedens kaffe har noter af karamel og honning og 5’er skalaen er: Krop ****, SĂždme **** og Syre **