Coffee Caipirinha – i flere variationer

To koffeinrige variationer af den Brasilianske national cocktail Caipirinha

Opskrift 1 med “slow-brew”

Ingredienser:

  • 2 spsk. Rørsukker
  • 8 limebåde
  • 8 cl. hjemmelavet Kaffe Cachaça

Lav din egen Cachaca variant: Tag en flaske Cachaca og tilsæt 250 gram bønner, nogle maler dem også groft, lad det trække ca. 10 -12 timer. Dernæst hælder du kaffebønnerne fra og du har nu en flaske Cachaca med kaffesmag 🙂

Fremgangsmåde:

Limeskiver og rørsukker moses med en morter og hældes over knust is i et glas. Herefter hælder du Cachaca’en over og pynter med en limeskive. Alternativt med et par kaffebønner 🙂


Opskrift 2 – “the fast one”

Ingridienser

  • 100 ml Cachaça
  • 2 skefulde rørsukker
  • 50ml Espresso
  • Knust ice
  • Kaffebønner
  • 1 limefrugt skåret i både

Fremgangsmåde:

Limefrugt og rørsukker hældes sammen i et old-fashion glas og moses. Tilsæt den knuste is og derefter Cachaca og rør rundt med en lang ske. Til sidst hældes espressoen over og der pyntes med kaffebønner.

Enjoy – Begge smager himmelsk 🙂