I november måned skal vi til Serra do Caparaó, som ligger lige på grænsen mellem Espírito Santo og Minas Gerais, som er en af ​​de mest frugtbare og prisbelønnede kaffe regioner i Brasilien.

Greciano Lacerda, fra plantagen Sítio Floresta, er manden bag månedens 86 points Cup of Excellence. En kaffe, der er dyrket med et helt utroligt engagement og hengivenhed for kaffe. For Greciano handler det ikke kun om at producere og sælge kaffe. Det er processen, viden, teknikken og fornøjelsen ved at høste årets ’frugter’ af Cup of Excellence scoren, som gør ham til nærmest kaffe-gal.

Kaffe har været i Greciano’s familie i lang tid, faktisk siden hans bedstefars generation. Det var dog først i 2009, at han begyndte at blive interesseret og begyndte at læse og studere om, hvad det krævede at dyrke specialty kaffe på et højt plan og allerede det efterfølgende år begyndte hans røde catuaí at vise imponerende resultater.

 

Greciano vandt samme år den regionale Caparao konkurrence, for den bedste røde cutuaí, som specialty kaffe bonde. Og har siden da, som den eneste nogensinde vundet den 5. år i streg. Udover at blive COE certificeret, fik han i 2011 en flot 3. plads i de Brasilianske ABIC finaler, som er landets sammenslutning for kaffebranchen.

Indtjening af sin efterhånden berømte specialty kaffe, går til hans børns akademiske uddannelse og til at udvide plantagen med en satsning på yellow bourbon bønner, som han kan påbegynde at høste i 2020 og det glæder vi os yderst meget til at kunne få lov til at smage.

Månedens kaffe er vel-balanceret og  medium mørk ristet, med dejlige vinter noter af mælkehokolade, karamel og abrikos. 5’er skalaen for Sítio Floresta er: Krop: ****, Sødme: ****, Syre: ***.

Kan købes her