Vi tog endnu en af de unge producenter i Brasilien ind i september og mødte den agronom-uddannede kaffebonde Lima Deleon, der er 4. generation i Sítio Terra Alta.

Lima Deleon er fjerde generation af en hel linje af landmænd, der indvandrede fra Italien i begyndelsen af det 19’ århundrede. Det var hans oldefar, der begyndte med dyrkning af kaffe, en tradition der så er blevet videregivet til hans bedstefar og hans far. Plantagen er vokset til det punkt, hvor de producerer mere end 90 tons god speciality kaffe (Ikke CoE kaffe) og derudover 1500 kg Cup of Excellence kaffe pr. høst. CoE kaffen og den meget høje score på 89 CoE point er dog udelukkende Lima’s fortjeneste. Men det er den økonomiske fortjeneste på den store høst af speciality kaffe, der gjorde det muligt for Lima at kunne få en uddannelse som agronom, herunder en ph.d. i klima i udlandet.

​​Der bliver dyrket Catuai 44 på hele plantagerne, men CoE kaffen dyrkes på en helt speciel måde, på skråninger i bjergene, som kaldes ’forsinket blomstring’. Det foregår ved at kaffebuskene plantes i skyggen af eukalyptustræer, så alle kaffebær bliver udsat for meget lange perioder uden lys og kun fire timers solskin om dagen, som igen betyder at de modnes meget langsomt.

 

Resultatet bliver er en meget balanceret kaffe, nærmest fløjlsagtig, som kommer fra de helt ensartede kaffebær, som hverken har overskydende sukker eller mineraler, da de har opbrugt disse under den langsomme vækst.

Kaffen er medium mørk ristet, men den er slow-roasted, som giver rigtigt mange smagsnoter og en meget anderledes kop kaffe, med knap så meget fylde. Hvis du vil have en mørk kop, så skal du bruge en smule mere kaffe, end du er vant til.

5’er skalaen for Lima Deleon er: Krop: ****, Sødme: ***, Syre: **** med noter af; forfriskende essens, tør rødvin og chokolade.

Er du blevet kaffetørstig? Så kan du prøve vores kaffe her