Filterkaffe er måske den mest traditionelle måde at brygge på for brasilianerne .

hario

Trin # 1

100ml vand

Alle former for kaffe starter med valget af vand.
I nogle lande foretrækker man mineralvand eller filtreret postevand på grund af de høje koncentrationer af klor og andre tilsætningsstoffer. Det er vi heldigvis forskånet for herhjemme.

Vandet skal have en temperatur på mellem 90 og 92 grader.

Vandet må ikke være kogende når du hælder det over, da dette kan brænde din kaffe.

Trin # 2

Sæt filteret  i filterholderen og hæld en lille strøm af vand rundt i siderne for at skolde filteret og fjerne evt. papiraffald så det ikke efterlader smag i kaffen.

Trin # 3

10g Kaffe

Vælg altid en god kvalitet.

Hæld kaffen ned i det skoldede filter.

Målet for hver 10 gr. kaffe er 100 ml vand.

Trin # Finale

Hæld vandet over kaffen i en cirkulær bevægelse , så alle overflader er dækket – brug en dosering kedel , så vandstrømmen er konstant og moderat.

Hæld vandet op af 2 gange , således at alle de aromatiske kaffeolier bliver udvundet.

Nydes med glæde.

tom

Ton Rodrigues er forfatter til denne opskrift.

Han er barista og grundlægger af  TrueCoffeeBrasil.