Have A Coffee 2020 Logo

Har du spørgsmål så kan du altid skrive til vores live support nede i højre hjørne, vi er online mandag-fredag fra 10.00-17.30.

I samme tidsrum er du altid velkommen til at ringe til vores support på +45 7199 1972

Ønsker du email support, så kan vi kontaktes på følgende;

Privatkunde? Så skriv til [email protected]

Erhvervskunde? Så skriv til [email protected]

a

Have A Coffee

August kaffen 2018 - fra Juesélito do Amaral

August kaffen 2018 – fra Juesélito do Amaral

August kaffen 2018 – fra Juesélito do Amaral

En glad august 🙂

Regionen kunne ikke have et mere rammende navn: augustkaffen kommer fra Espera Feliz (kvalitet tager tid) i Minas Gerais. Juesélito do Amaral, eller simpelthen Zeto, er en kulturel agitator fra Caparaó. Udover at tjene som kasserer for den lokale producentorganisation er han talsmand og ceremonimester ved forskellige arrangementer. Denne evne til at kommunikere kommer, ifølge ham selv, fra livet i det samfund, som han blev vant til i en tidlig alder:

* ”Jeg støtter ethvert initiativ, der værdsætter denne særlige kaffeverden. Så når der er en begivenhed, der knytter sig hertil, kan jeg lide at deltage aktivt.”

Fra Rio til Caparaó. Zeto blev født i Rio de Janero. Han boede i Baixada Fluminense med sine forældre, som havde en lille virksomhed i Nova Iguacu. Men pga. meget vold i området måtte de forlade byen. Han var stadig et barn, da de endte med at tage til Espera Feliz, hvor de startede på en frisk med kaffeproduktion.

Da han giftede sig, endte han med at overtage sin svigerfars produktion. Den blev mere og mere involveret, og nogle få årtier senere blev Fazenda Nossa Senhora de Fatima placeret i arbejdet med specialkaffe. Her producerer familien en dejlig rød cutuaí, fuld af sødme, dyrket i ca. 1000 meters højde.

Kaffe med jordnødder er en god kombination. Det bedste er, næst efter kaffen selvfølgelig, at denne måneds kaffe også går sammen med de peanuts, som også er produceret på Zetos marker. Og hvorfor så jordnødder?

* ”For 3 år siden efterlod en af vores gode venner nogle jordnødder, som vi kunne forsøge at dyrke. Vi forberedte jorden, og i det første år samlede vi 10 sække. Produktionen voksede helt naturligt, og vores jordnødder blev berømte i hele regionen. En japansk kvinde, der ejer et cafeteria her i området, begyndte at tilbyde dem sammen med kaffen. Og blandingen fungerede virkelig lækkert – fortæller Zeto.”

Månedens kaffe har noter af blommer og karamel.

Krop *** Sødme ** Syre*