Vi skal denne i måned en tur syd for vores normale område i Espirito Santo, og en tur til Matas De Minas i Simonésia området. Eftersom det er påske, så har vi sikret, at den naturligvis har en god smagsnote af chokolade 🙂

 José Terra Perreira, månedens kaffe producent, er kendt for sin Gule Catuai 785, som har en meget høj sødme og alt efter ristning enten kan have en ren fersken smag og eller de dybere noter af Chokolade, som vi har valgt at gå med i denne omgang grundet årstiden.

José er, som en af få, faktisk 100% brasilianer, uanset hvor mange generationer man går tilbage, hvor mange brasilianske kaffebønder i dag har rigtig mange aner fra bl.a. Italien, Spanien og Tyskland.

Udover specialty kaffe, så producerer han og hans kone Ninã også økologisk mælk og specielt ost, som er kendt under navnet Neném Terra, som bliver brugt til at øge familieindkomsten med, når kaffen ikke altid kan bære det. Ninã og børnene laver faktisk også økologisk slik, med bl.a. papaya som hovedingrediens. I 2018 fik hans kaffe høst en 88 points SCA cuppingscore, og det har betydet, at han og familien dette år har kunnet nyde godt af det ekstra, det kræver at dyrke specialty kaffe, da den kan sælges markant dyrere end normalt jo højere point den har, og det er vi naturligvis meget glade for, da det at tjene gode penge på kaffe er svært for de fleste producenter, specielt når de ikke producerer specialty kaffe. Vidste du at kun 2% af hele verdens produktion af kaffe er specialty kaffe? – men at de 20% af de 2% kommer udelukkende fra Brasilien?

 

Månedens kaffe har noter af: chokolade, rom og karamel – Ved vores cupping af den fandt vi også underliggende noter af honningkage. Den har en god balanceret surhedsgrad og en helt fløjlsagtig krop. Vi anbefaler 7 gram kaffe per 100 ml. vand til Pour-Over som eks. Chemex el. lign. og 7,5 gram til filtermaskiner.